php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #8878 symbol not defined (load php4-module)
Submitted: 2001-01-24 05:10 UTC Modified: 2001-03-16 16:41 UTC
From: dferdinand at nothelfer dot com Assigned:
Status: Closed Package: Apache related
PHP Version: 4.0.4pl1 OS: aix 4.3.2
Private report: No CVE-ID: None
 [2001-01-24 05:10 UTC] dferdinand at nothelfer dot com
hello,
i have problems to load the php4-module with apache.

i analysed the problem and find, that one or more smybols which are defined in libgcc.a are missing.

i try to link this module with other options, but i have no success.

when i compile with apxs the following symbols are missing in the php4-module:
__divdi3 and __moddi3

when i compile with shared apache, then tis symbols are not missing.

i want to use the pdflib 3.0 with php, but when i link this lib, the following symbol is always missing:
__eprintf

why does the linker under aix 4.3.2 not link this routines from the libgcc when the linking must fail without this symbols?

goodby

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2001-01-24 20:05 UTC] sniper@php.net
What were the configure lines used with both Apache and PHP 4?
And did you read INSTALL file ??

--Jani
 [2001-01-26 00:54 UTC] rasmus@php.net
You need to read http://www.php.net/FAQ.php#6.9
 [2001-01-26 02:27 UTC] rasmus@php.net
Uh, woops.  That last comment was meant for another bug report.
Try adding --enable-libgcc to your PHP configure line.
 [2001-03-16 16:41 UTC] sniper@php.net
No feedback. 

--Jani

 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Thu Jul 18 10:01:25 2019 UTC