php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #8759 xslt_process doesn't work at all
Submitted: 2001-01-17 09:08 UTC Modified: 2001-01-17 10:14 UTC
From: andre at promediasystems dot de Assigned:
Status: Closed Package: Sablotron XSL
PHP Version: 4.0.4pl1 OS: Linux
Private report: No CVE-ID: None
 [2001-01-17 09:08 UTC] andre at promediasystems dot de
The example-script in the current php manual returns a strange error:

<?php
$xslData = ' ... a xsl stylesheet ...';
$xmlData = ' ... insert some xml data ...';
xslt_process($xslData, $xmlData, $result) or
    die(xslt_error());
?>

PHP comes back with a 

Fatal error: msgtype: error in /home/shop/public_html/xml/test2.php on line xxx

xxx is the line containing the "xslt_process" command.

My configure line:

./configure --with-mysql=/usr --with-tiff-dir=/usr --with-jpeg-dir=/usr
--with-png-dir=/usr --with-imap=yes --with-xml --with-ttf --without-gd
--with-ftp --with-ndbm --with-snmp --with-gdbm --with-mm
--with-config-file-path=/etc/httpd --with-apxs=/usr/sbin/apxs
--with-exec-dir=/usr/lib/apache/bin --enable-versioning --enable-yp
--enable-trans-sid --enable-inline-optimization --enable-track-vars
--enable-magic-quotes --enable-safe-mode --enable-sysvsem --enable-sysvshm
--enable-bcmath --enable-calendar --enable-ftp --enable-memory-limit
--enable-wddx --with-readline i386-suse-linux-gnu --with-sablot
--enable-sablot-errors-descriptive --enable-sockets --with-dom=/usrl

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2001-01-17 09:11 UTC] derick@php.net
This indicates probably an error in your xsl stylesheet, but that errormessage is not correct and thus a bug. (I get that strange message for every error too)
 [2001-01-17 09:18 UTC] sterling@php.net
And the error reporting mechanism was just fixed in CVS... ;)
 [2001-01-17 10:14 UTC] andre at promediasystems dot de
Oh man! I got the problem. This xslt funtion doesn't recognize the xml header!!!
Try it out. Place in the first line of your xsl/xml-buffer:
<?xml version="1.0"?>
an this strange "msgtype" error will appear...

Uahhrggh.

Have a nice day :-)

Andre

 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Aug 18 11:01:27 2019 UTC