php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #75582 error: use of undeclared identifier 'IFF_BROADCAST'
Submitted: 2017-11-27 17:27 UTC Modified: 2021-04-18 04:22 UTC
From: fa@php.net Assigned: cmb (profile)
Status: No Feedback Package: Compile Failure
PHP Version: master-Git-2017-11-27 (Git) OS: OpenBSD 6.2
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2017-11-27 17:27 UTC] fa@php.net
Description:
------------
./buildconf
./configure
make

config.log at http://sprunge.us/LQYj

/bin/sh /home/florian/php-src/libtool --silent --preserve-dup-deps --mode=compile cc -DZEND_ENABLE_STATIC_TSRMLS_CACHE=1 -Iext/standard/ -I/home/florian/php-src/ext/standard/ -DPHP_ATOM_INC -I/home/florian/php-src/include -I/home/florian/php-src/main -I/home/florian/php-src -I/home/florian/php-src/ext/date/lib -I/usr/local/include/libxml2 -I/usr/local/include -I/home/florian/php-src/ext/sqlite3/libsqlite -I/home/florian/php-src/TSRM -I/home/florian/php-src/Zend    -I/usr/local/include -g -O2 -fvisibility=hidden -DZEND_SIGNALS   -c /home/florian/php-src/ext/standard/net.c -o ext/standard/net.lo 
/home/florian/php-src/ext/standard/net.c:287:40: error: use of undeclared identifier 'IFF_BROADCAST'
                                     (p->ifa_flags & IFF_BROADCAST) ? p->ifa_broadaddr : NULL,
                                                     ^
/home/florian/php-src/ext/standard/net.c:288:31: error: use of undeclared identifier 'IFF_POINTOPOINT'
                                                 (p->ifa_flags & IFF_POINTOPOINT) ? p->ifa_dstaddr : NULL);
                                                                 ^
2 errors generated.
*** Error 1 in /home/florian/php-src (Makefile:1118 'ext/standard/net.lo')

Expected result:
----------------
Build should work.

Replacing 

#if HAVE_NET_IF_H
# include <net/if.h>
#endif

with

# include <net/if.h>

in https://github.com/php/php-src/blob/master/ext/standard/net.c#L26

fixes this. Maybe it's an autoconf oddity? autoconf version is 2.69
ac_cv_header_net_if_h=no in config.log




Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2017-11-27 17:29 UTC] fa@php.net
Forgot to mention I used
AUTOCONF_VERSION=2.69
PHP_AUTOCONF=/usr/local/bin/autoconf-2.69

as build.mk wouldn't pick up my autoconf on this box. That one could totally be my fault though.
 [2021-04-06 11:08 UTC] cmb@php.net
-Status: Open +Status: Feedback -Assigned To: +Assigned To: cmb
 [2021-04-06 11:08 UTC] cmb@php.net
Hasn't this been fixed in the meantime[1]?

[1] <https://github.com/php/php-src/commit/a95e8b80db1bb41844978f70cee93691b3c7206f>
 [2021-04-18 04:22 UTC] php-bugs at lists dot php dot net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Re-Opened". Thank you.
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sat May 08 17:02:33 2021 UTC