php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #74616 Apache closes connection on imagick functions calls after long time
Submitted: 2017-05-18 20:13 UTC Modified: 2021-03-28 04:22 UTC
Votes:5
Avg. Score:3.6 ± 1.5
Reproduced:5 of 5 (100.0%)
Same Version:3 (60.0%)
Same OS:1 (20.0%)
From: info at ihead dot ru Assigned: cmb (profile)
Status: No Feedback Package: imagick (PECL)
PHP Version: 7.0.19 OS: FreeBSD 9,10
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Anyone can comment on a bug. Have a simpler test case? Does it work for you on a different platform? Let us know!
Just going to say 'Me too!'? Don't clutter the database with that please — but make sure to vote on the bug!
Your email address:
MUST BE VALID
Solve the problem:
6 + 41 = ?
Subscribe to this entry?

 
 [2017-05-18 20:13 UTC] info at ihead dot ru
Description:
------------
I found a strange behavior.
Apache (mod_php) closes connection if there are any imagick functions calls (Wordpress image upload or simple phpinfo). This happens after, for example, 100 days of uptime.

Following messages appear in log on any hit:

Magick: Memory allocation failed `No such file or directory' @ fatal/tiff.c/RegisterTIFFImage/2252.
unable to lock mutex: Resource deadlock avoided

Only full stop and start of Apache helps to run normal again.

Apache 2.4.25
PHP 7.0.14, 7.0.16 and others 7.0.* before.
ImageMagick-6.9.6.4
imagick 3.4.3

Test script:
---------------
<?
phpinfo()


Expected result:
----------------
work normal

Actual result:
--------------
Apache closes connection.

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2017-05-26 10:26 UTC] danack@php.net
This will almost certainly be a problem internal to ImageMagick, rather than one caused by the PHP extension.

Please could you open this issue upstream at https://github.com/ImageMagick/ImageMagick
 [2021-03-16 13:34 UTC] cmb@php.net
-Status: Open +Status: Feedback -Assigned To: +Assigned To: cmb
 [2021-03-16 13:34 UTC] cmb@php.net
Has this been reported to upstream?
 [2021-03-28 04:22 UTC] pecl-dev at lists dot php dot net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Re-Opened". Thank you.
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Sep 24 18:03:38 2021 UTC