php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #70059 FPM does not accept '#' as comment anymore
Submitted: 2015-07-13 06:10 UTC Modified: 2015-07-13 10:06 UTC
From: mfischer@php.net Assigned:
Status: Not a bug Package: Documentation problem
PHP Version: 7.0.0beta1 OS: Ubuntu 14.04.2 LTS
Private report: No CVE-ID: None
 [2015-07-13 06:10 UTC] mfischer@php.net
Description:
------------
I'm pretty sure this has changed, as I was running a 5.6 FPM installation with line comments starting with '#' and they didn't work anymore:

[11-Jul-2015 19:30:05] ERROR: [/etc/php5/fpm/pool.d/app.conf:9] value is NULL for a ZEND_INI_PARSER_ENTRY
[11-Jul-2015 19:30:05] ERROR: Unable to include /etc/php5/fpm/pool.d/app.conf from /etc/php5/fpm/php-fpm.conf at line 9
[11-Jul-2015 19:30:05] ERROR: failed to load configuration file '/etc/php5/fpm/php-fpm.conf'
[11-Jul-2015 19:30:05] ERROR: FPM initialization failed

Once I replaced the '#' with a ';' it worked

Maybe it's worth an entry in the Upgrading guide or similar.


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2015-07-13 07:19 UTC] laruence@php.net
-Status: Open +Status: Not a bug
 [2015-07-13 07:19 UTC] laruence@php.net
actually, there is: https://github.com/php/php-src/blob/master/UPGRADING#L425

thanks
 [2015-07-13 10:06 UTC] mfischer@php.net
Thanks, must have slipped past me when I read it, awesome!
 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Thu Oct 29 14:01:44 2020 UTC