php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #66892 pointer being reallocated was not allocated
Submitted: 2014-03-12 14:21 UTC Modified: 2014-07-02 19:50 UTC
Votes:1
Avg. Score:3.0 ± 0.0
Reproduced:0 of 0 (0.0%)
From: neuro at interx dot net Assigned: tyrael (profile)
Status: Closed Package: Reproducible crash
PHP Version: 5.6.0beta1 OS: OSX 10.6
Private report: No CVE-ID: None
 [2014-03-12 14:21 UTC] neuro at interx dot net
Description:
------------
5.6alpha3

just compiled with the following settings:
./configure '--prefix=/usr' '--mandir=/usr/share/man' '--infodir=/usr/share/info' \
'--sysconfdir=/private/etc' '--with-apxs2=/usr/sbin/apxs' \
'--enable-cli' '--with-config-file-path=/etc' '--with-libxml-dir=/usr' '--with-openssl=/usr' \
'--with-kerberos=/usr' '--with-zlib=/usr' '--enable-bcmath' '--with-bz2=/usr' '--enable-calendar' \
'--with-curl=/usr' '--enable-exif' '--enable-ftp' '--with-gd' \
'--with-jpeg-dir=../jpeg-6b' '--with-vpx-dir=../vpx' \
'--with-png-dir=/usr/X11/' \
'--enable-gd-native-ttf' '--with-ldap=/usr' '--with-ldap-sasl=/usr' '--enable-mbstring' \
'--enable-mbregex' '--with-mysql=mysqlnd' '--with-mysqli=mysqlnd' '--with-pdo-mysql=mysqlnd' \
'--with-mysql-sock=/var/mysql/mysql.sock' '--without-pear' '--with-iodbc=/usr' '--enable-shmop' \
'--with-snmp=/usr' '--enable-soap' '--enable-sockets' '--enable-sysvmsg' '--enable-sysvsem' \
'--enable-sysvshm' '--enable-wddx' '--with-xmlrpc' '--with-iconv-dir=/usr/local' '--with-xsl=/usr' \
'--enable-zip' '--with-pcre-regex=/usr/local/'

Also loading the following extensions:
extension=memcached.so
extension=mssql.so
extension=amqp.so
extension=redis.so
extension=pcntl.so
extension=mcrypt.so
extension=igbinary.so
extension=judy.so
extension=mongo.so
extension=zmq.so
zend_extension=/usr/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20131226/xdebug.so

5.6.0-alpha1 was fine
Upgrading to alpha3, I get:

sh-3.2# sapi/cli/php -v
php(15090) malloc: *** error for object 0x100000000: pointer being reallocated was not allocated
*** set a breakpoint in malloc_error_break to debug

Abort trap



Expected result:
----------------
sh-3.2# php-5.6.0alpha3/sapi/cli/php -v
PHP 5.6.0alpha3 (cli) (built: Feb  9 2014 21:44:02) 
Copyright (c) 1997-2014 The PHP Group
Zend Engine v2.6.0-dev, Copyright (c) 1998-2014 Zend Technologies
    with Xdebug v2.2.3, Copyright (c) 2002-2013, by Derick Rethans

Actual result:
--------------
sh-3.2# php-5.6.0alpha3/sapi/cli/php -v
php(15090) malloc: *** error for object 0x100000000: pointer being reallocated was not allocated
*** set a breakpoint in malloc_error_break to debug

Abort trap

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2014-03-12 14:27 UTC] neuro at interx dot net
alpha2 is fine

sh-3.2# sapi/cli/php -v
PHP 5.6.0alpha2 (cli) (built: Mar 12 2014 07:26:27) 
Copyright (c) 1997-2014 The PHP Group
Zend Engine v2.6.0-dev, Copyright (c) 1998-2014 Zend Technologies
    with Xdebug v2.2.3, Copyright (c) 2002-2013, by Derick Rethans
 [2014-04-13 23:40 UTC] neuro at interx dot net
5.6beta1 is also broken
 [2014-04-13 23:41 UTC] neuro at interx dot net
-PHP Version: 5.6.0alpha3 +PHP Version: 5.6.0beta1
 [2014-04-13 23:41 UTC] neuro at interx dot net
updated php version
 [2014-04-14 12:04 UTC] nikic@php.net
Does the issue also occur without XDebug?
 [2014-04-14 12:25 UTC] neuro at interx dot net
I removed xdebug.so from my php.in and it still happens.
 [2014-04-14 12:32 UTC] neuro at interx dot net
I removed all dynamically loaded extensions and it does work now. Narrowed it down to my judy.so & mongo.so. I'll make sure I have the latest of those and try again. Thanks for pointing me in the right direction.
 [2014-04-14 13:02 UTC] pajoye@php.net
-Status: Open +Status: Feedback
 [2014-04-14 13:02 UTC] pajoye@php.net
do you have valgrind installed?

if yes, could you run php through it using these instructions:

https://bugs.php.net/bugs-getting-valgrind-log.php

Also be sure to run it with php -n as well.
 [2014-07-02 19:50 UTC] tyrael@php.net
-Status: Feedback +Status: Closed -Assigned To: +Assigned To: tyrael
 [2014-07-02 19:50 UTC] tyrael@php.net
It seems it was an issue with one of those two exts or the combination of the two.
If you can still reproduce with the latest versions of those extensions, feel free to open a bug for those extensions.
 
PHP Copyright © 2001-2023 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sat Feb 04 10:04:08 2023 UTC