php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #58581 2.2.2 builds, but fails to load in php
Submitted: 2009-03-10 10:06 UTC Modified: 2009-03-10 14:43 UTC
From: nemo at ajquaglia dot it Assigned:
Status: Closed Package: imagick (PECL)
PHP Version: 5.1.6 OS: Linux
Private report: No CVE-ID: None
 [2009-03-10 10:06 UTC] nemo at ajquaglia dot it
Description:
------------
imagick.so refuses to load.

I had to rollback to 2.2.1

System tested:
-Mandriva Linux 2007.0 ImageMagick.6.2.9.2-1.4mdv2007.0 (32bit)
-CentOS 5.2 ImageMagick.6.2.8.0-4.el5_1.1 (64bit)



Reproduce code:
---------------
Downloaded php-imagick-2.2.2.tgz;
phpize           ok
./configure      no warnings or errors
make             no errors
make install     module installed.


Expected result:
----------------
imagick-2.2.2 shown in phpinfo()

Actual result:
--------------
imagick.so refuses to load:

Mar 10 15:37:26 nxsrv01 php: PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib64/php/modules/imagick.so' - /usr/lib64/php/modules/imagick.so: undefined symbol: ClonePixelWand in Unknown on line 0


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2009-03-10 14:43 UTC] mkoppanen@php.net
This bug has been fixed in CVS.

In case this was a documentation problem, the fix will show up at the
end of next Sunday (CET) on pecl.php.net.

In case this was a pecl.php.net website problem, the change will show
up on the website in short time.
 
Thank you for the report, and for helping us make PECL better.


 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Sep 15 12:01:26 2019 UTC