php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #57860 No valid RADIUS responses received on all requests
Submitted: 2007-10-02 10:22 UTC Modified: 2007-12-08 05:33 UTC
From: michael dot geier at gmail dot com Assigned: mbretter (profile)
Status: Not a bug Package: radius (PECL)
PHP Version: 4.3.9 OS: RHEL AS 4
Private report: No CVE-ID: None
 [2007-10-02 10:22 UTC] michael dot geier at gmail dot com
Description:
------------
PECL Radius 1.2.5
PEAR/Auth_RADIUS-1.0.5
PEAR/Crypt_CHAP-1.0.1
Config --with-apxs2 --with-oci8 --disable-rpath --prefix=/path --enable-experimental-zts --with-tsrm-pthreads

This issue appears to produce the same results as "Bug #10138 int != long for zend_parse_parameters() on 64-bit architectures"



Reproduce code:
---------------
see radius-auth.php example included in PECL package, or radius-auth.php example included in PEAR Auth_Radius package (only information modified, on either script, is destination server, authorization credentials and auth_type (CHAP))

Expected result:
----------------
Using example code, packet capture (wireshark) shows Access-Accept packet being sent back to client, but client code is not translating the results properly.  Radius server Admin interface shows successful authentication.


Actual result:
--------------
Error sending request: No valid RADIUS responses received

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2007-10-03 11:52 UTC] michael dot geier at gmail dot com
Tested the same code from the RHEL4 box on Fedora Core 6.  Same results.  Both boxes are 32bit Linux.
 [2007-10-28 07:00 UTC] michael at bretterklieber dot com
packettrace requested
 [2007-12-08 05:33 UTC] michael at bretterklieber dot com
it's weird. I wrote a small programm which checks the packets I retreived from your dump. It shows that the Response-Authenticator in the Access-Accept packet is wrong:

I tested this on a 32bit system, so it doesen't look like a 64bit issue.
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sat Nov 27 10:03:14 2021 UTC