php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #57119 Apols and yes please
Submitted: 2006-06-30 06:16 UTC Modified: 2006-10-30 06:36 UTC
From: mim at serverconnect dot org Assigned:
Status: Duplicate Package: SCA_SDO (PECL)
PHP Version: 5.1.0 OS: Debian GNU/Linux
Private report: No CVE-ID: None
 [2006-06-30 06:16 UTC] mim at serverconnect dot org
Description:
------------
PECL install for SDO says it completes but testing fails.

Version info
------------
Note. This bug report form does not allow my PHP version (5.1.4).
PHP compiled from source with:
./configure --with-mysql --with-apxs2=/usr/bin/apxs2 --with-gd --with-zlib-dir=/usr/lib --with-jpeg-dir=/usr/lib --with-mcrypt --with-pear --with-gettext --with=xsl
My Debian distribution is the testing/unstable
Apache2 (2.0.55-4)
SDO-1.0.1
Note. 'pecl list' just produces:
(no packages installed from channel pecl.php.net)
Maybe install did not complete successfully?

Cannot get SDO working at all with either 'pecl install sdo', or 'pecl install sdo-beta'.



Reproduce code:
---------------
zev:~# pecl install sdo
...
Build process completed successfully
Installing '/var/tmp/pear-build-root/install-sdo-1.0.1//usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20050922/sdo_das_xml.so'
Installing '/var/tmp/pear-build-root/install-sdo-1.0.1//usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20050922/sdo.so'
install ok: channel://pear.php.net/sdo-1.0.1
zev:~# vi /usr/local/lib/php.ini
Under 'Dynamic extensions' I added:
extension=sdo.so
extension=sdo_das_xml.so
Tested with:
<?php
require_once 'SDO/DAS/Relational.php';
?>


Expected result:
----------------
Command to complete without error

Actual result:
--------------
PHP Warning:  Interface SDO_PropertyAccess cannot contain non abstract method U?WVS?|EU?????รค9() in Unknown on line 0


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2006-06-30 06:32 UTC] mim at serverconnect dot org
Discovered the error appears when I run any PHP code so, removed the extension entries in php.ini and did a:

zev:~# pecl uninstall sdo
uninstall ok: channel://pear.php.net/sdo-1.0.1

Which seems to have put PHP back to normal, but I'd still like to try out SDO sometime!
 [2006-06-30 07:04 UTC] cem@php.net
This bug has been fixed in CVS.

In case this was a documentation problem, the fix will show up at the
end of next Sunday (CET) on pecl.php.net.

In case this was a pecl.php.net website problem, the change will show
up on the website in short time.
 
Thank you for the report, and for helping us make PECL better.

(That was the automated answer. The human one starts here.)

This is a dup of http://pecl.php.net/bugs/bug.php?id=7458, which is fixed in CVS. 

Are you OK to get the latest code from CVS and use that? Ther e's a new release pending, but it's currently waiting on some other stuff. I will package up an interim release if you need one, just let me know.
 [2006-06-30 08:49 UTC] mim at serverconnect dot org
Apols for duplicating with http://pecl.php.net/bugs/bug.php?id=7458

Was up later than I should have been last night, and vaguely remember dismissing it as too old to be the same cause (wrongly of course).

Thanks for the offer of an interim package. Yes please.
 [2006-06-30 14:09 UTC] cem@php.net
Try release 1.0.2
 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Mar 29 10:01:24 2020 UTC