php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Request #56280 Missing charset definition for web-site
Submitted: 2005-02-01 14:12 UTC Modified: 2005-05-30 10:31 UTC
From: plyrvt at mail dot ru Assigned: mj (profile)
Status: Closed Package: PECL website (PECL)
PHP Version: Irrelevant OS:
Private report: No CVE-ID: None
 [2005-02-01 14:12 UTC] plyrvt at mail dot ru
Description:
------------
http://pear.php.net/manual/ section has missing charset
"Content-type: text/html; charset=page_charset"
in server reply headers and pages has no
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=page_charset">
So, if browser has no autodetection capabilities enabled (based on lexic analysys) some language-specific versions of manual will not be shown properly and require user to set charset manually (Particularly http://pear.php.net/manual/ru/). 


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2005-02-07 18:45 UTC] helgi at trance dot is
We pass <?xml version="1.0" encoding="KOI8-R" ?> to the browser, I for example can view it just fine really ...

I'd think any modern browser detects that just fine, if not then point me to which and I'll think about adding that meta mess :)
 [2005-02-08 16:38 UTC] plyrvt at mail dot ru
I've checked with IE6sp1 (including MyIE) and Opera 7.53
Gecko-browsers work fine. Opera works fine if "Cyrillic - Automatic detection" is enabled (not default setting) and by default it worka in version Opera8beta
Didn't check under *nix browsers.
 [2005-05-30 09:17 UTC] lists at norbert dot mocsnik dot hu
The Hungarian version needs iso-8559-2, now it is <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?>.

This results in wrong characters like the word on the right of the "(Next)" link on the main page, html entity #245 is displayed instead of the character itself @ http://pear.php.net/manual/hu/

Here is the server response (wget -S output):
HTTP request sent, awaiting response...
  HTTP/1.1 200 OK
  Date: Mon, 30 May 2005 13:15:47 GMT
  Server: Apache/1.3.33 (Unix) PHP/4.3.11
  Cache-Control: max-age=18000
  Expires: Mon, 30 May 2005 18:15:47 GMT
  X-Powered-By: PHP/4.3.11
  Connection: close
  Content-Type: text/html
Length: unspecified [text/html]

It contains no encoding information so it must be the <?xml ?> iso-8859-1 stuff at the top that causes the problems. Could you please change it to iso-8859-2 for .hu?

Thanks.
 [2005-05-30 10:31 UTC] mj@php.net
This bug has been fixed in CVS.

In case this was a documentation problem, the fix will show up at the
end of next Sunday (CET) on pear.php.net.

In case this was a pear.php.net website problem, the change will show
up on the website in short time.
 
Thank you for the report, and for helping us make PEAR better.


 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sat Jan 23 18:01:26 2021 UTC