php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #4868 ologof: referenced symbol not found
Submitted: 2000-06-07 16:14 UTC Modified: 2000-09-18 05:59 UTC
From: kaje at int dot tele dot dk Assigned:
Status: Closed Package: Oracle related
PHP Version: 4.0.0 Release OS: Solaris 8
Private report: No CVE-ID: None
 [2000-06-07 16:14 UTC] kaje at int dot tele dot dk
I'm unsuccesfully trying to enable Oracle-support (Oracle 8.0.5.0.0) in PHP 4.0.0 (and Apache 1.3.12) on a SUN Netra t1105, running Solaris 8.

I configured it as follows:
./configure --without-mysql --with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs --with-oracle=/opt/app/oracle/produkt/8.0.5

It compiles the libphp4.so, but I can't insert it, due to a missing referenced symbol:

apachectl configtest
Syntax error on line 238 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
Cannot load /usr/local/apache/libexec/libphp4.so into server: ld.so.1: /usr/local/apache/bin/httpd: fatal: relocation error: file /usr/local/apache/libexec/libphp4.so: symbol ologof: referenced symbol not found

I have a similar, but working :o), setup on a RedHat 6.0. There I found, that the missing ologof is in libclntsh.so (an Oracle lib), which is included automatically.
I managed to link the (Solaris) modules with that lib. (Solaris version), only to get another missing referenced symbol: slpmprodstab

I'm running out of ideas...

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2000-08-08 22:42 UTC] waldschrott@php.net
Please verify that it?s still happening using the latest version of PHP (release 4.0.1pl2 or CVS).
 [2000-08-29 08:38 UTC] sniper@php.net
Try using --with-oci8 instead of --with-oracle.
And report back if this solves your problem.

--Jani
 [2000-09-18 05:59 UTC] sniper@php.net
No feedback.

--Jani
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Sep 17 11:03:36 2021 UTC