php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #48661 phpize is broken in php-5.2.10
Submitted: 2009-06-23 14:13 UTC Modified: 2009-06-24 07:43 UTC
From: strube at physik3 dot gwdg dot de Assigned:
Status: Closed Package: *General Issues
PHP Version: 5.2.10 OS: Solaris
Private report: No CVE-ID:
 [2009-06-23 14:13 UTC] strube at physik3 dot gwdg dot de
Description:
------------
Running phpize yields two error messages "! not found".
Suggested fix for scripts/phpize.in:
124c124
<   if ! test -x "$PHP_AUTOCONF" && ! test -x "`$php_shtool path $PHP_AUTOCONF`"; then
---
>   if test ! -x "$PHP_AUTOCONF" && test ! -x "`$php_shtool path $PHP_AUTOCONF`"; then
132c132
<   if ! test -x "$PHP_AUTOHEADER" && ! test -x "`$php_shtool path $PHP_AUTOHEADER`"; then
---
>   if test ! -x "$PHP_AUTOHEADER" && test ! -x "`$php_shtool path $PHP_AUTOHEADER`"; then



Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2009-06-24 06:20 UTC] jani@php.net
And in what version it was okay? Hint: This is not something new..
 [2009-06-24 06:22 UTC] jani@php.net
Also: Did you use bash?
 [2009-06-24 07:18 UTC] strube at physik3 dot gwdg dot de
It was okay in both 4.4.9 and 5.2.9.

In Solaris, /bin/sh is _not_ bash and does not allow '!' between 'if' and 'test'.
 [2009-06-24 07:39 UTC] jani@php.net
With bash you would have lot less problems anyhow. Will fix this though. In the future, please test the RCs. This would have been caught earlier and not after release..

 [2009-06-24 07:43 UTC] jani@php.net
This bug has been fixed in CVS.

Snapshots of the sources are packaged every three hours; this change
will be in the next snapshot. You can grab the snapshot at
http://snaps.php.net/.
 
Thank you for the report, and for helping us make PHP better.


 
PHP Copyright © 2001-2014 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Apr 25 07:02:14 2014 UTC