php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #48456 Custom settings of CPPFLAGS are lost during processing phpize.m4 file
Submitted: 2009-06-02 19:41 UTC Modified: 2009-06-02 19:55 UTC
From: spisek at kerio dot com Assigned:
Status: Closed Package: Compile Failure
PHP Version: 5.2.9 OS: Linux/Macos
Private report: No CVE-ID:
 [2009-06-02 19:41 UTC] spisek at kerio dot com
Description:
------------
When phpize script is run all custom settings of CPPFLAGS are lost.

Reproduce code:
---------------
CPPFLAGS="-D_MY_FLAGS" ./phpize

Expected result:
----------------
A definition of _MY_FLAGS is propagated to gcc command line

Actual result:
--------------
No _MY_FLAGS definitoin on gcc command line.

here is a patch for the issue:

--- scripts/phpize.m4	2009-06-02 11:03:14.000000000 +0200
+++ scripts/phpize.m4	2009-06-02 13:35:22.000000000 +0200
@@ -70,12 +70,13 @@
 #endif
 ],[
   PHP_DEBUG=yes
 ],[
   PHP_DEBUG=no
 ])
+CPPFLAGS=$old_CPPFLAGS
 AC_MSG_RESULT([$PHP_DEBUG])
 
 AC_MSG_CHECKING([if zts is enabled])
 old_CPPFLAGS=$CPPFLAGS
 CPPFLAGS="-I$phpincludedir"
 AC_EGREP_CPP(php_zts_is_enabled,[ 

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2009-06-02 19:55 UTC] jani@php.net
This bug has been fixed in CVS.

Snapshots of the sources are packaged every three hours; this change
will be in the next snapshot. You can grab the snapshot at
http://snaps.php.net/.
 
Thank you for the report, and for helping us make PHP better.


 
PHP Copyright © 2001-2014 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Apr 18 23:01:58 2014 UTC