php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #39917 No variables in INPUT_SERVER input type
Submitted: 2006-12-21 01:09 UTC Modified: 2006-12-21 12:51 UTC
Votes:1
Avg. Score:5.0 ± 0.0
Reproduced:0 of 0 (0.0%)
From: vojtech at x dot cz Assigned: pajoye (profile)
Status: Closed Package: Filter related
PHP Version: 5.2.0 OS: Linux
Private report: No CVE-ID: None
 [2006-12-21 01:09 UTC] vojtech at x dot cz
Description:
------------
Filter related functions don't detect any variables when I use INPUT_SERVER input type although they are set in $_SERVER  array.

Reproduce code:
---------------
<?php

$var = 'SERVER_NAME';
var_dump(filter_input(INPUT_SERVER, $var));
var_dump($_SERVER[$var]);
var_dump(array_key_exists($var, $_SERVER) == filter_has_var(INPUT_SERVER, $var));


Expected result:
----------------
string(9) "localhost" 
string(9) "localhost" 
bool(true)


Actual result:
--------------
NULL 
string(9) "localhost" 
bool(false)


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2006-12-21 01:19 UTC] pajoye@php.net
Please try using this CVS snapshot:

  http://snaps.php.net/php5.2-latest.tar.gz
 
For Windows:
 
  http://snaps.php.net/win32/php5.2-win32-latest.zip

It was not supported with all SAPI in 5.2.0.

Please try with a snapshot and tell us which SAPI/server you use)
 [2006-12-21 01:43 UTC] vojtech at x dot cz
From phpinfo: Apache/2.2.3 (Debian) PHP/5.2.0-7, Server API Apache 2.0 Handler

I've just found at http://devzone.zend.com/node/view/id/1113:
server and env support may not work in all sapi, for filter 0.11.0 or php 5.2.0

It seems it isn't bug but I think it should be mentioned in PHP documentation at least.
 [2006-12-21 12:16 UTC] pajoye@php.net
Please try using this CVS snapshot:

  http://snaps.php.net/php5.2-latest.tar.gz
 
For Windows:
 
  http://snaps.php.net/win32/php5.2-win32-latest.zip

"I've just found at http://devzone.zend.com/node/view/id/1113:
server and env support may not work in all sapi, for filter 0.11.0 or php 5.2.0"

Yes that's why I suggest to try using a snapshot, the SERVER support has been improved. I wrote this article, there is a link in the docs note, the docs will be updated soon to reflect the new changes or additions.

Please try with a more recent version.


 [2006-12-21 12:51 UTC] vojtech at x dot cz
I can't provide any additional feedback as I will not try a snapshot in the near future.

Thank you for clarification.
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Mon Sep 27 13:03:36 2021 UTC