php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #38646 crypt function problem
Submitted: 2006-08-30 01:13 UTC Modified: 2006-08-30 06:42 UTC
From: edcross at gmail dot com Assigned:
Status: Not a bug Package: *Encryption and hash functions
PHP Version: 5.1.5 OS: linux
Private report: No CVE-ID: None
 [2006-08-30 01:13 UTC] edcross at gmail dot com
Description:
------------
I am using Zendcore + PHP 5.1.4 with no extra addonds.

When using the crypt function this way everything seems correct:

echo crypt( 'password', '$1$driak4UgiErluyoe@I&glevOudr0aK' );

(Using $1$ at the begining of the salt so it gives me back a MD5 result)

The same function but this way (notice the " instead of ' around the salt):

echo crypt( 'password', "$1$driak4UgiErluyoe@I&glevOudr0aK" );

It gives me back a DES result. The only diference is how the salt is enclosed, duh!?


Reproduce code:
---------------
echo crypt( 'password', "$1$driak4UgiErluyoe@I&glevOudr0aK" );
echo crypt( 'password', '$1$driak4UgiErluyoe@I&glevOudr0aK' );      


Expected result:
----------------
result1: $1$driak4Ug$AFGh.vpAzgjk4h9wVqs2a1 
result2: $1$driak4Ug$AFGh.vpAzgjk4h9wVqs2a1


Actual result:
--------------
result1: $1Oyx5r9mdGZ2
result2: $1$driak4Ug$AFGh.vpAzgjk4h9wVqs2a1 


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2006-08-30 06:42 UTC] bjori@php.net
Thank you for taking the time to write to us, but this is not
a bug. Please double-check the documentation available at
http://www.php.net/manual/ and the instructions on how to report
a bug at http://bugs.php.net/how-to-report.php


 
PHP Copyright © 2001-2018 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Wed Oct 17 13:01:26 2018 UTC