php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #32448 Modulo problem
Submitted: 2005-03-24 22:48 UTC Modified: 2005-03-25 01:04 UTC
Votes:1
Avg. Score:5.0 ± 0.0
Reproduced:0 of 0 (0.0%)
From: pmorissette at serviceoptimal dot com Assigned:
Status: Not a bug Package: *Math Functions
PHP Version: 4.3.9 OS: win 2000
Private report: No CVE-ID: None
 [2005-03-24 22:48 UTC] pmorissette at serviceoptimal dot com
Description:
------------
I have to use modulo fonction. There is a big problem, some time the fucntion did't give me the good value
I try whit fmod() function with %. I send you the test code for this fonction.

It Very important.

I use php on win 2000 french staion
Tanks for your time 

Philippe Morissette 

Reproduce code:
---------------
<?php

$temp=fmod(76.55 , 15.31);
$temp2= 76.55 % 15.31;
print $temp;
print '<br>';
print $temp2

?>

Expected result:
----------------
$temp = 0;
$temp2 = 0;

Actual result:
--------------
$temp = 15.31;
$temp2 = 1;

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2005-03-25 01:04 UTC] iliaa@php.net
Thank you for taking the time to write to us, but this is not
a bug. Please double-check the documentation available at
http://www.php.net/manual/ and the instructions on how to report
a bug at http://bugs.php.net/how-to-report.php

In 2nd case the values get converted to ints before modulus is applied and in the 1st instance floats are used.
 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Tue Sep 22 09:01:23 2020 UTC