php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #29768 symbol "MLD_ias" unresolved
Submitted: 2004-08-20 04:19 UTC Modified: 2004-12-29 18:33 UTC
Votes:1
Avg. Score:5.0 ± 0.0
Reproduced:1 of 1 (100.0%)
Same Version:0 (0.0%)
Same OS:1 (100.0%)
From: roy dot ho at optus dot com dot au Assigned: magnus (profile)
Status: No Feedback Package: Apache related
PHP Version: 4.3.8 OS: TRu64 UNIX
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2004-08-20 04:19 UTC] roy dot ho at optus dot com dot au
Description:
------------
Background
=======
OS TRU64 unix
apache 1.3.31

./configure \
"--with-layout=Apache" \
"--prefix=/usr/users/bpwrFE/bin/apache_1.3.31" \
"--enable-shared=max" \
"--enable-module=most" 

PHP 4.3.8

    ./configure --prefix=/usr/users/bpwrFE/bin/php-4.3.8  \
--with-apxs=/usr/users/bpwrFE/bin/apache_1.3.31/bin/apxs \
--with-config-file-path=/usr/users/bpwrFE/bin/apache_1.3.31/conf \
--with-oci8=/brg/d01/oracle/release/8.1.7  \
--with-oracle=/brg/d01/oracle/release/8.1.7 \
--disable-libgcc

Apache was started ok without problem when was run in standalone. But after the installation of PHP of the above configuration, Apache server cannot started with the following errors :
******************************
Syntax error on line 205 of /usr/users/bpwrFE/bin/apache_1.3.31/conf/httpd.conf:
Cannot load /usr/users/bpwrFE/bin/apache_1.3.31/libexec/libphp4.so into server:
dlopen: /usr/users/bpwrFE/bin/apache_1.3.31/libexec/libphp4.so: symbol "MLD_ias" unresolved
******************************
can anyone advise what went worng ? and how can that be resolved ?


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2004-08-20 09:22 UTC] derick@php.net
Assigning to Novell, as he has a Tru box too
 [2004-12-21 06:25 UTC] magnus@php.net
I don't have access to any Tru64 machine with oracle 8.x, only 9.1, but I'll test with 9.1.

*fixing my username too*
 [2004-12-21 08:04 UTC] magnus@php.net
Ok, I didn't have 9.1, it was 9.2.0.
Anyway, I can't reproduce it..

Exports:
LD_LIBRARY_PATH=/tmp/N0v3ll/install/lib:/opt/app/oracle/product/9.2.0/lib:/usr/lib:/usr/shlib:/lib
LD_PRELOAD=libclntsh.so.9.0
ORACLE_HOME=/opt/app/oracle/products/9.2.0

PHP compiled static, got some weird error when I tried to
compile it as DSO, could you try configuring PHP static ?

Ohh, and I've compiled apache and PHP with Compaq C compiler, not gcc. So if you're using gcc, that's another
thing you could try..
Just: CC=cc ./configure ...

 [2004-12-29 18:33 UTC] sniper@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Mon May 25 21:01:25 2020 UTC