php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #27861 GET parameters not parsed when = is at the end
Submitted: 2004-04-04 17:18 UTC Modified: 2004-04-05 11:33 UTC
Votes:3
Avg. Score:3.0 ± 1.6
Reproduced:1 of 3 (33.3%)
Same Version:1 (100.0%)
Same OS:1 (100.0%)
From: nospam at unclassified dot de Assigned:
Status: Not a bug Package: CGI/CLI related
PHP Version: 4.3.5 OS: Linux
Private report: No CVE-ID: None
 [2004-04-04 17:18 UTC] nospam at unclassified dot de
Description:
------------
When I request a PHP script with the last GET parameter empty, e.g. http://server/file.php?var1=1&var2= the entire $_GET array will be empty. This does not apply for Windows, I can only see this bug on Linux. Adding another variable or simply a & at the URL solves the problem. I'm using Apache 2.0.49 webserver.

Reproduce code:
---------------
file.php:
<?php
var_dump($_GET);
?>

call this in your browser:
file.php?var1=1&var2=


Expected result:
----------------
something like "array (var1 => 1, var2 => )"

Actual result:
--------------
array ()

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2004-04-05 11:28 UTC] nospam at unclassified dot de
Update:
I found out the problem goes away when I disable suPHP (yes, didn't think of that; info: www.suphp.org). I'm currently over the suPHP source hoping to find the problem there.
 [2004-04-05 11:33 UTC] nospam at unclassified dot de
OK, sorry for this report, I found the bug confirmed on the suPHP mailing list...
 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun May 24 22:01:25 2020 UTC