php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #27149 Saving of CLOBS does not work in RC2 but works fine in RC1
Submitted: 2004-02-04 13:19 UTC Modified: 2004-02-05 03:27 UTC
From: webmaster at f1-timer dot de Assigned: tony2001 (profile)
Status: Closed Package: OCI8 related
PHP Version: 4.3.5RC2 OS: Suse Linux 8.1
Private report: No CVE-ID: None
 [2004-02-04 13:19 UTC] webmaster at f1-timer dot de
Description:
------------
I have many pages here that uses CLOB columns for storing large amount of text. In 4.3.5RC1 everything works fine, clobs are correctly saved.
However I have today updated to 4.3.5RC2 and now the same code does not work anymore, Oracle complains about ORA-24801:

  ebola:/usr/src/php-4.3.5RC2 # oerr ORA 24801
24801, 00000, "illegal parameter value in OCI lob function"
// *Cause:  One of the parameter values in the OCI lob function is illegal.
// *Action: Check every parameter in the OCI Lob function call to make sure
//          they are correct.  Offsets should be greater than or equal to one.


Here is my configure line:
/configure' '--with-apxs2=/opt/apache2/bin/apxs' '--enable-bcmath' '--with-openssl=/opt/openssl' '--enable-sigchild' '--with-pear=/html/PEAR' '--enable-libgcc' '--with-config-file-path=/opt/apache2/conf' '--with-pdflib=/usr/local' '--with-oci8' '--with-gd' '--with-ttf=/usr' '--with-freetype-dir=/usr' '--enable-gd-imgstrttf' '--enable-gd-native-ttf' '--with-jpeg-dir=/usr' '--with-png-dir=/usr' '--with-xpm-dir=/usr' '--with-t1lib=/usr' '--enable-sysvsem' '--enable-sysvshm' '--enable-sysvmsg' '--disable-debug' '--disable-ctype' '--with-mysql=/opt/mysql4' '--with-zlib=/usr' '--enable-track-vars' '--enable-calendar' '--enable-ftp' '--enable-sockets' '--with-gmp' '--disable-trans-sid' '--enable-shmop' '--without-msql' '--with-mcal=/usr' '--with-gettext' '--with-bz2=/usr' '--without-dom' '--enable-exif' '--with-mm=/usr' '--enable-mbstring' '--enable-mbregex' '--enable-mime-magic' '--enable-dbx' '--enable-dio' '--with-mcrypt=/usr/local' '--with-tsrm-pthreads' '--with-readline' '--with-ncurses' '--enable-dba' '--with-mhash=/usr' '--with-gdbm=/usr' '--with-dbm=/usr' '--with-db4=/usr' '--with-libxml-dir=/opt/libxml2'

The Database is Oracle 9.2.0.4 EE 



Reproduce code:
---------------
The code to reproduce is actually 76 Lines long, so here is the URL to it:

http://www.in-ovation.de/clobtest.txt


Expected result:
----------------
printing out "done."

Actual result:
--------------
Warning: save(): OCILobWrite: ORA-24801: Unzul?ssiger Parameterwert in OCI-LOB-Funktion
 in /html/private/clobtest.php on line 62
Unable to add CLOB text to database!
done.


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2004-02-04 19:11 UTC] sniper@php.net
Antony, please check this out..some MFH broke this or what?

 [2004-02-05 03:27 UTC] tony2001@php.net
This bug has been fixed in CVS.

Snapshots of the sources are packaged every three hours; this change
will be in the next snapshot. You can grab the snapshot at
http://snaps.php.net/.
 
Thank you for the report, and for helping us make PHP better.


It was my fault =(
Already fixed in CVS, thanks for reporting.

 
PHP Copyright © 2001-2018 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Sep 21 02:01:26 2018 UTC