php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #26499 is_blank_node() returns nothing
Submitted: 2003-12-02 09:59 UTC Modified: 2003-12-02 11:13 UTC
From: msw at seebi dot de Assigned:
Status: Not a bug Package: DOM XML related
PHP Version: 4.3.4 OS: Windows XP Prof
Private report: No CVE-ID: None
 [2003-12-02 09:59 UTC] msw at seebi dot de
Description:
------------
I've checked out DOM method is_blank_node(), which checks whether a node is empty or not. The methode is_blank_node seems to me not working correctly and returns nothing.  

Reproduce code:
---------------
XML-Code with empty nodes:

<?xml version="1.0"?>
<userliste>
  <user>
    <name/>
    <passwort/>
    <datum/>
    <zeit/>
  </user>
</userliste>

PHP-Code to read and to use is_blank_node:

<?php
 if(!$dom = domxml_open_file("e:/htdocs/user.xml")) {
  echo "Error while parsing the document\n";
  exit;
}
 $root=$dom->document_element();
 print($root->is_blank_node());
 $node=$dom->get_elements_by_tagname("name");
 print ($node[0]->node_name());
 print ($node[0]->is_blank_node());
 if ($node[0]->is_blank_node()) {
  print("empty");
 }
?>


Expected result:
----------------
The PHP-code checks whether <name> is empty or not. I'v expected that is_blank_node returns true.  

Actual result:
--------------
is_blank_node returns nothing. 

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-12-02 11:13 UTC] rrichards@php.net
Thank you for taking the time to write to us, but this is not
a bug. Please double-check the documentation available at
http://www.php.net/manual/ and the instructions on how to report
a bug at http://bugs.php.net/how-to-report.php

is_blank_node tests text and cdata nodes and returns false for all types
 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Nov 29 02:01:23 2020 UTC