php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #26072 --disable-libxml doesnt work
Submitted: 2003-11-01 20:50 UTC Modified: 2003-11-12 18:41 UTC
From: ggameiro at cyberdata dot net Assigned:
Status: Closed Package: *Configuration Issues
PHP Version: 5.0.0b2 (beta2) OS: RedHat 7.1
Private report: No CVE-ID:
 [2003-11-01 20:50 UTC] ggameiro at cyberdata dot net
Description:
------------
when running configure, --disable-libxml doesn't work. The value for PHP_LIBXML_DIR is checked in too mane places in the configure file!! Here is what I had to do to get it to work:

--disable-libxml --without-libxml --disable-dom --without-pear --disable-simplexml --disable-xml

And it is still not working. There are way too manythings enabled by default in the configure file. I understand that this is a beta version but wouldn't it be a good idea to leave things turned off by default and leave it to the user to turn it on?


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-11-03 10:42 UTC] sniper@php.net
You can always use '--disable-all' which disables all 'enabled-by-default' stuff.

 [2003-11-12 18:41 UTC] sniper@php.net
This bug has been fixed in CVS.

In case this was a PHP problem, snapshots of the sources are packaged
every three hours; this change will be in the next snapshot. You can
grab the snapshot at http://snaps.php.net/.
 
In case this was a documentation problem, the fix will show up soon at
http://www.php.net/manual/.

In case this was a PHP.net website problem, the change will show
up on the PHP.net site and on the mirror sites in short time.
 
Thank you for the report, and for helping us make PHP better.
 
PHP Copyright © 2001-2014 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Apr 20 03:02:42 2014 UTC