php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #24846 IMAP Mail functions are extremely slow
Submitted: 2003-07-28 20:29 UTC Modified: 2003-07-29 07:11 UTC
From: gremlinx at speed-city dot com Assigned:
Status: Not a bug Package: Performance problem
PHP Version: 4.3.2 OS: Windows Server 2003
Private report: No CVE-ID: None
 [2003-07-28 20:29 UTC] gremlinx at speed-city dot com
Description:
------------
Using Windows 2003 Server and PHP 4.3.2 JAWMail runs extremely slow (like 30-45 seconds per page load).  Even using a mailbox that is completely empty.  On my Windows 2000 Servers (one is SP3 & one is SP4) it runs very fast.


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-07-28 20:36 UTC] iliaa@php.net
Sorry, but your problem does not imply a bug in PHP itself.  For a
list of more appropriate places to ask for help using PHP, please
visit http://www.php.net/support.php as this bug system is not the
appropriate forum for asking support questions. 

Thank you for your interest in PHP.

Sounds like a networking issue.
 [2003-07-28 20:38 UTC] gremlinx at speed-city dot com
Hi,
This is most definetely not a networking issue.  I have 2 Win2003 servers that are BOTH giving me this problem, and 2 Win2000 servers that are not.  Every other function on the Win2003 servers works perfectly.  I have also tried running PHP as both ISAPI and CGI on both 2003 servers with no luck.

Thank you for your time
 [2003-07-28 20:39 UTC] gremlinx at speed-city dot com
On a side note, I have tried using the latest snap of PHP v5 as well, with the same issue.

Thank you
 [2003-07-28 20:46 UTC] sniper@php.net
It didn't occur to you that it might be something broken in the quite new windows version you have? Not PHP bug. (nothing has changed in that part which could cause this)

 [2003-07-28 20:50 UTC] gremlinx at speed-city dot com
It did occur to me that it could be a possibility - I just don't like be brused off without any else actually verifiying it.  Perhaps I'm the only person having this problem?  I was just hoping for a little constructive help - and who knows... maybe this IS a bug with the php_imap.dll not working right with Windows 2003... does this mean I have to wait for MS to fix PHP on Windows?  Not friggin likely they'll be doing that.

Can anyone else PLEASE verify that this IS for sure a Win2003 issue, and not a PHP issue before this gets closed?

Thank you
 [2003-07-28 23:47 UTC] wez@php.net
Not many of us volunteers actually have access to a w2k3 machine.
Now, if you can provide a simple 5-10 line script that reproduces the slowdown, someone might feel inclined to look, but until you start paying someone to look into it, you need to have patience.
 [2003-07-29 05:29 UTC] sniper@php.net
I can verify that the imap functions work just fine on Linux and Windows XP.

 [2003-07-29 07:07 UTC] gremlinx at speed-city dot com
I understand not many people do have access to Win2003, and I am a very patient person.  I don't expect an immediate fix, I just wanted to get the word out that there could be a problem.  I just didn't appreciate my bug getting brushed off as 'bogus' when there very well could be a problem with PHP.
 [2003-07-29 07:11 UTC] sniper@php.net
You yourself said it works fine in windows 2000, I know it works just fine in windows XP and Linux (and solaris, etc.).
So the conclusion is: win2k3 is broken, not PHP.
(or your setup, etc.) I'd wait for some service packs to get released before blaming PHP.


 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Tue Feb 18 21:01:28 2020 UTC