php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #24612 getimagesize('test.jpg', $info) fails (only when 2nd parameter is used)
Submitted: 2003-07-11 15:33 UTC Modified: 2003-07-20 10:39 UTC
From: pekka at studio-on-the dot net Assigned:
Status: No Feedback Package: GetImageSize related
PHP Version: 4.3.2 OS: Windows XP Professional SP1
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2003-07-11 15:33 UTC] pekka at studio-on-the dot net
Description:
------------
Code snippet http://www.exhibitserver.com/getimagesizetest.php works perfectly on Linux/apache (PHP 4.2.2), but in Windows XP/Apache/PHP 4.3.2 even 1000 times is not always enough to get some data back from the function. Mostly it needs between 0 and 200 retries before it gets some data into array.

I have found that this happens and has something to do ONLY with ImageMagick Mogrify created JPGS (Version: @(#)ImageMagick 5.4.6 06/01/02 Q:8). See aforementioned demo for test image url.



Reproduce code:
---------------
http://www.exhibitserver.com/getimagesizetest.php

Expected result:
----------------
try 0: | 0:110 | 1: 73 | 2: 2 | 3: width="110" height="73"|

Actual result:
--------------
nothing, 

or

try 0: | 0:110 | 1: 73 | 2: 2 | 3: width="110" height="73"|

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-07-11 15:51 UTC] pekka at studio-on-the dot net
it should be of course 

Actual result:
--------------
e.g. (in Windows):
try 433: | 0:110 | 1: 73 | 2: 2 | 3: width="110" height="73"|
 [2003-07-13 22:00 UTC] sniper@php.net
Please try using this CVS snapshot:

  http://snaps.php.net/php4-STABLE-latest.tar.gz
 
For Windows:
 
  http://snaps.php.net/win32/php4-win32-STABLE-latest.zip

Works just fine. Not even 10'000 tries produce any false result. It's propably just some network thing, as you're accessing the image remotely. Try it locally. (drop the url)


 [2003-07-14 04:02 UTC] pekka at studio-on-the dot net
The url on demo is url for obvious reasons. On my localhost with local files I get bitten by this bug. One thing to note is that in Windows when you do NOT add second parameter to getimagesize then it always works. But I need that second parameter too, so...
Must be something Bill has messed up.
Thanks anyway.
 [2003-07-14 12:15 UTC] sniper@php.net
Did you try with the snapshot?

 [2003-07-20 10:39 UTC] sniper@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Mon Nov 18 22:01:39 2019 UTC