php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #23584 error line # reporting off by one with #!
Submitted: 2003-05-11 15:11 UTC Modified: 2003-05-13 19:11 UTC
From: benjamin at rqdq dot com Assigned:
Status: Closed Package: CGI/CLI related
PHP Version: 4.3.2RC2 OS: linux
Private report: No CVE-ID: None
 [2003-05-11 15:11 UTC] benjamin at rqdq dot com
this is another easy one...
looks like the code that advances past any #!/usr/bin/php line at the begining of the script needs to advance the line#.  all of my errors reported by php are off by 1 line for these types of scripts.  i assume that it would affect all operating systems, but i am currently using 432rc2 on linux.

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-05-13 19:11 UTC] sniper@php.net
This bug has been fixed in CVS.

In case this was a PHP problem, snapshots of the sources are packaged
every three hours; this change will be in the next snapshot. You can
grab the snapshot at http://snaps.php.net/.
 
In case this was a documentation problem, the fix will show up soon at
http://www.php.net/manual/.

In case this was a PHP.net website problem, the change will show
up on the PHP.net site and on the mirror sites in short time.
 
Thank you for the report, and for helping us make PHP better.


 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Thu Nov 26 16:01:23 2020 UTC