php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #22938 Charset problem
Submitted: 2003-03-28 07:48 UTC Modified: 2003-04-07 18:44 UTC
From: filip at curious dot be Assigned:
Status: No Feedback Package: MSSQL related
PHP Version: 4.3.1 OS: Windows 2000 SBS
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2003-03-28 07:48 UTC] filip at curious dot be
Hello. I am experiencing some kind of charset problem.

I try to insert a string like "? ? ?" into a field of a table on a MS SQL Server 2000, and when I use its query analyzer to check it; the string "? ? ?" was inserted by that query. (using the function  mssql_query)

Although  I explicitely added the  iso-8859-1 support in the php.ini, and even in the apache's configuration file; it does not make any difference.

I have even tried functions like  rawurlencode, htmlentities, htmlspecialchars but none of them result into what I desire.

The weird part is; those same characters are displayed correctly when fetching them with a plain select statement.

The Windows 2000 Small Business Server is natively installed with Belgian locales; which supports these characters. 

I posted everything into detail on  news.php.net in php.i18n under subject "charset problem" but apparently nobody has a clue.

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-04-07 18:44 UTC] sniper@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 
PHP Copyright © 2001-2022 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Wed Nov 30 12:05:53 2022 UTC