php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #22934 cURL does not work
Submitted: 2003-03-27 13:27 UTC Modified: 2003-04-02 10:57 UTC
From: matt at criticalcode dot com Assigned:
Status: No Feedback Package: cURL related
PHP Version: 4.3.1 OS: Windows 2000/XP
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2003-03-27 13:27 UTC] matt at criticalcode dot com
I tried to get cURL to work using 4.3.1, and was unable to make it work. I went through all the correct installation procedures and double checked everything. I then remove PHP from the 2 test systems, and install 4.2.3, went through the same steps and cURL now works perfectly.

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-03-27 13:36 UTC] magnus@php.net
Not enough information was provided for us to be able
to handle this bug. Please re-read the instructions at
http://bugs.php.net/how-to-report.php

If you can provide more information, feel free to add it
to this bug and change the status back to "Open".

Thank you for your interest in PHP.


"It doesn't work" is not a good description of a problem.
 [2003-03-27 13:53 UTC] matt at criticalcode dot com
Sorry, but I am not really a hardcore programmer so I am not sure how I should go about providing more debugging information. I'll try to explain what I experienced though.

I needed to use the cURL function for an ecommerce site, so I decided to enable it. I had been running PHP as an ISAPI plugin to IIS 5.1/5.0. So I went into the php.ini and took out the ; next to the extension, check that my extension folder was correct and saved the ini file. I then according to instructions I read on the web copied ssleay32.dll and libeay32.dll to my %SYSTEMROOT%. Then I restarted IIS using the command line 'iisreset'. I then ran my page using the cURL (that was verified working on another machine) and nothing happened. No errors, no popups, no output from the error trapping code I had in place to grab any cURL errors. Here is an error from my event log:

The HTTP server encountered an unhandled exception while processing the ISAPI Application '
php4ts!php_execute_script + 0x22A
'. 

I hope this information has proved to be helpful.

Thanks,
Matt
 [2003-03-27 13:54 UTC] matt at criticalcode dot com
Sorry, I copied the 2 DLL's to my %SYSTEMROOT/SYSTEM32% folder not the $SYSTEMROOT%
 [2003-04-02 10:57 UTC] sniper@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 [2006-09-13 16:19 UTC] loopy_lew at msn dot com
Hi.

I am using Windows XP SP2 along with IIS and PHP 5.1.6 running as an ISAPI module.

For some reason cURL does not work. I have enabled the extension and i get no errors saying that the module could not be located or loaded etc when running either the ISAPI via the web or executing any of the 3 executables that comes with the PHP packages.

Can anyone help with this?

Lewis
 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Jan 26 00:01:25 2020 UTC