php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #22233 "mod_gzip_on yes" makes force-cgi-redirect disabled and incorrect PHP_SELF
Submitted: 2003-02-15 13:06 UTC Modified: 2004-04-21 00:13 UTC
Votes:21
Avg. Score:3.9 ± 1.2
Reproduced:8 of 8 (100.0%)
Same Version:4 (50.0%)
Same OS:0 (0.0%)
From: zlo at canada dot com Assigned: shane (profile)
Status: No Feedback Package: CGI/CLI related
PHP Version: 4CVS, 5CVS OS: RedHat 7.1, 7.2
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2003-02-15 13:06 UTC] zlo at canada dot com
when "mod_gzip_on yes", PHP's force-cgi-redirect security mechanizm becomes disabled (urls like /cgi-bin/php/test.php start working) and PHP_SELF takes on a wrong value (/cgi-bin/php/test.php).
when "mod_gzip_on no", both aspects of the problem disappear.
problem has been observed on 2 different systems.
apache version: 1.3.26, 1.3.27
php version: latest snapshot
mod_gzip version: latest
php.ini does not exist.
php's configure:
./configure \
        --with-config-file-path=/path/to/php \
        --prefix=/path/to/php \
        --enable-force-cgi-redirect \
        --disable-cli \
        --enable-bcmath \
        --enable-trans-sid \
        --with-zlib-dir=/build/zlib-1.1.4 \
        --with-gd=/build/gd-1.8.4 \
        --with-png-dir=/build/png-1.2.4 \
        --with-jpeg-dir=/build/jpeg-6b \
        --with-freetype \

apache's configure:
./configure \
        --prefix=/path/to/apache \
        --enable-module=so \
        --enable-suexec \
        --suexec-caller=www \
        --suexec-docroot=/www \
no other modules loaded other than mod_gzip.
i thought this could well be PHP's problem. sorry if i'm wrong, then please direct me to other possible sources of the problem.

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-02-15 18:52 UTC] sniper@php.net
Reproduced with PHP 4.3.1-dev..

 [2003-02-16 14:05 UTC] shane@php.net
reproducable with 4.2.3 and 4.0.6 on windows.
 [2004-04-21 00:13 UTC] iliaa@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Oct 24 13:03:51 2021 UTC