php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #1546 Unable to pass path info while using php in cgi mode.
Submitted: 1999-06-16 01:16 UTC Modified: 2001-05-02 21:22 UTC
From: alec at brainpod dot com Assigned:
Status: Closed Package: *Web Server problem
PHP Version: 4.0 OS: Solaris
Private report: No CVE-ID: None
 [1999-06-16 01:16 UTC] alec at brainpod dot com
I am unable to pass pathinfo to my script while using php in cgi mode.

The problem in particular (maybe you all know of a workaround) is I'm trying to create a download script.  While using PHP in cgi mode I can't get Netscape and IE to assign the download the proper name...

A possible solution could be a path_info translation something like:

http://www/cgi-bin/php/scriptdir/script.php3;/path_infoToPassToScript

Let me know what you think...

P.S.  The PHP base library is awesome and I wouldn't mind seeing future versions of PHP having the DB abstraction libraries that the PHP base library offers built in.

Alec Effrat
Brainpod Technical Consulting
alec@brainpod.com

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2001-02-10 13:26 UTC] jimw@php.net
refiling as bug against 4.0.
 [2001-02-21 14:01 UTC] andre@php.net
user patch suggestion:

30,31d29
< #include <sys/types.h>
< #include <sys/stat.h>
278c276
< #if 0 
---
> #if 0
384,385d381
<         struct stat statbuf;
<         char *lastslashptr;
707,721d702
< 
<                /*allow use of extended path in URL
<                (e.g:
http://.../file.php/downloadfn.exe?name="me"&... 
<                 */
<                 lstat(env_path_translated,&statbuf);
<                 while(strlen(env_path_translated)!=0 &&
!S_ISREG(statbuf.st_mode)
<                         && !S_ISLNK(statbuf.st_mode) &&
!S_ISDIR(statbuf.st_mode))
< 		  {
< 
< 		     lastslashptr=strrchr(env_path_translated,'/');
< 		     if(lastslashptr)*lastslashptr='\0';
<  		     stat(env_path_translated,&statbuf);
<                    }
<  
< 

 [2001-05-02 21:22 UTC] sniper@php.net
Please try latest CVS snapshot from http://snaps.php.net/
as this should be fixed. Reopen if this is not the case.

--Jani

 [2002-07-15 22:24 UTC] phpbugs at mattholland dot com
This is *not* fixed, and shouldn't be closed. Having the exact same problem on Linux, using PHP 4.2.1 in CGI mode.
 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Mon May 20 19:01:27 2019 UTC