php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #15291 date() function time return problem
Submitted: 2002-01-30 01:38 UTC Modified: 2002-03-24 00:00 UTC
Votes:1
Avg. Score:4.0 ± 0.0
Reproduced:1 of 1 (100.0%)
Same Version:0 (0.0%)
Same OS:0 (0.0%)
From: omid at oztell dot com Assigned:
Status: No Feedback Package: Date/time related
PHP Version: 4.1.1 OS: Debian
Private report: No CVE-ID: None
Have you experienced this issue?
Rate the importance of this bug to you:

 [2002-01-30 01:38 UTC] omid at oztell dot com
The date() function is returning the value as GMT time. 
i.e this function and gmdate() produce the same result as 
of php 4.1.1. This was o.k in previous versions

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2002-01-30 01:54 UTC] swm@php.net
I cannot replicate this. I think your timezone settings may
be incorrect

[swm@l php-4.1.1]$ ./php
<?
echo date('H');
?>
17[swm@l php-4.1.1]# date
Wed Jan 30 17:51:27 EST 2002
[swm@l php-4.1.1]$ TZ=GMT ./php
<?
echo date('H');
?>
06[swm@l php-4.1.1]$

gavin
 [2002-01-30 02:08 UTC] torben@php.net
Reopening; this should be set to 'Feedback' until the user
confirms that the proposed fix actually works.


Torben
 [2002-01-30 02:20 UTC] omid at oztell dot com
I get the same result for the following:

<?
echo date("r");
echo gmdate("r");
?>
 [2002-01-30 02:37 UTC] torben@php.net
What do you get from doing the following at a command prompt?

% echo $TZ
% date
% TZ=GMT date


Torben
 [2002-01-30 14:51 UTC] sander@php.net
status -> feedback
 [2002-03-24 00:00 UTC] php-bugs at lists dot php dot net
No feedback was provided for this bug for over a month, so it is
being suspended automatically. If you are able to provide the
information that was originally requested, please do so and change
the status of the bug back to "Open".
 [2009-12-28 11:31 UTC] bbalasateesh at gmail dot com
date() and gmdate() is returning the same values for me. I am running my PHP project on 5.2.9 version on windows. Is this is bug or do I need to change any settings.

Thanks in advance,
Sateesh B.
 
PHP Copyright © 2001-2017 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Nov 19 01:31:42 2017 UTC