php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #12498 cant config magic_quotes_off
Submitted: 2001-07-31 22:35 UTC Modified: 2001-08-23 12:27 UTC
From: g dot r dot wood at stones dot com Assigned:
Status: Closed Package: *Configuration Issues
PHP Version: 4.0.6 OS: Windows 4.9xxxx (Me)
Private report: No CVE-ID: None
 [2001-07-31 22:35 UTC] g dot r dot wood at stones dot com
Hi I have installed 4.0.6 and have had no major problems it seems however That I can't change the config from the compiled in data, i.e. I have installed Ariadne, and it requires magic_guotes_gpc to be 'off' so I modified the php.ini in the windows dir to set magic_quotes_gpc to be off but then php crashes, and wont recognise any php script, as in 
'Warning: Failed opening '/apache/htdocs/phpinfo.php' for inclusion (include_path='.;c:\apache\php\includes;c:\apache\includes;c:\apache\htdocs') in Unknown on line 0'

any help would be appreciated as I need to run Ariadne locally during development.

n.b. if I remove php.ini from the windows dir, phpinfo.php runs (as does everything else Php wise) and phpinfo states that the php.ini file is in c:\winnt which of course it isn't???

Sincerely yours

George R Wood.

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2001-08-06 07:33 UTC] sniper@php.net
Are you running PHP in CGI mode? Or as apache module?
And have you read the install.txt file? It says where
you should put php.ini in your system.

--Jani

 [2001-08-06 19:04 UTC] g dot r dot wood at stones dot com
Hi Jani,

As I stated in my report of the problem: 
[so I modified the php.ini in the windows dir to set magic_quotes_gpc to be off] 
as in c:\windows\php.ini ;-)

I am running Php as an apacheModule as in c:\apache\conf\httpd.conf :

#LoadModule usertrack_module modules/ApacheModuleUserTrack.dll
LoadModule php4_module c:/apache/php/sapi/php4apache.dll
#

And Yes! I have read the install.txt file, at least a hundred times or so. ;-)

 [2001-08-18 20:09 UTC] sniper@php.net
Try putting the php.ini file into the same directory with
apache.exe as this works for me (on Win ME).

--Jani

 [2001-08-23 12:21 UTC] g dot r dot wood at stones dot com
Thanks 'Spider' I would not have thought of putting php.ini in the Apache Dir, but it works just as you said it would, Ariadne works real fine now Thanks again ;-)

KiwiJor.
 [2001-08-23 12:27 UTC] sniper@php.net
Great. Closed then. (And it's SNIPER not spider.. I don't like spiders.. :)

 
PHP Copyright © 2001-2024 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Thu Apr 18 11:01:28 2024 UTC