php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #990 PHP scripts generate save-to-file prompt
Submitted: 1998-12-14 16:53 UTC Modified: 1998-12-19 12:02 UTC
From: charles_fisher at bigfoot dot com Assigned:
Status: Closed Package: Installation problem
PHP Version: 3.0.5 OS: RedHAt 5.2
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Anyone can comment on a bug. Have a simpler test case? Does it work for you on a different platform? Let us know!
Just going to say 'Me too!'? Don't clutter the database with that please !
Your email address:
MUST BE VALID
Solve the problem:
29 - 15 = ?
Subscribe to this entry?

 
 [1998-12-14 16:53 UTC] charles_fisher at bigfoot dot com
Apache won't execute my php scripts. Help would be sincerely appreciated.

Compiled-in libraries:
[root@gondor /root]# /usr/sbin/httpd -l
Compiled-in modules:
  http_core.c
  mod_so.c
  mod_php3.c

My build script:
mkdir apache
cd apache
rpm2cpio ../apache-1.3.3-1.src.rpm | cpio -i
tar xvzf apache_1.3.3.tar.gz
cd apache_1.3.3
for x in ../*.patch
do
patch -p1 < $x
done
CFLAGS="-O2" LDFLAGS="-s" ./configure --prefix=/usr \
        --libexecdir=/usr/lib/apache \
        --sysconfdir=/etc/httpd/conf \
        --serverroot=/etc/httpd \
        --datadir=/home/httpd \
        --includedir=/usr/include/apache \
        --logfiledir=/var/log/httpd \
        --localstatedir=/var \
        --runtimedir=/var/run \
        --proxycachedir=/var/cache/httpd \
        --enable-module=all \
        --enable-shared=max \
        --disable-rule=WANTHSREGEX
cd ../..
tar xvzf php-3.0.5.tar.gz
cd php-3.0.5
LDFLAGS="-s" CFLAGS="-O3 -I/usr/include/pgsql" ./configure \ --disable-debug \
        --with-pgsql --with-system-regex \ --with-apache=../apache/apache_1.3.3 \
        --with-sybase-ct
make
make install
cd ../apache/apache_1.3.3
CFLAGS="-O2" LDFLAGS="-s" ./configure --prefix=/usr \
        --libexecdir=/usr/lib/apache \
        --sysconfdir=/etc/httpd/conf \
        --serverroot=/etc/httpd \
        --datadir=/home/httpd \
        --includedir=/usr/include/apache \
        --logfiledir=/var/log/httpd \
        --localstatedir=/var \
        --runtimedir=/var/run \
        --proxycachedir=/var/cache/httpd \
        --enable-module=all \make
        --enable-shared=max \
        --disable-rule=WANTHSREGEX \
        --activate-module=src/modules/php3/libphp3.a
make install
echo 'AddType application/x-httpd-php3 .php3' >> \ /etc/httpd/conf/srm.conf

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [1998-12-19 12:02 UTC] rasmus
Looks ok to me.  You are probably doing something silly like running the wrong binary, or perhaps it isn't reading the right srm.conf file.
 
PHP Copyright © 2001-2024 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Mar 03 13:01:28 2024 UTC