php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #9700 Multipart form submission fails
Submitted: 2001-03-12 07:09 UTC Modified: 2001-07-21 21:40 UTC
From: ccnnss at hotmail dot com Assigned:
Status: Closed Package: HTTP related
PHP Version: 4.0.4pl1 OS: NT 4.0, Win 2000
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: ccnnss at hotmail dot com
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2001-03-12 07:09 UTC] ccnnss at hotmail dot com
<!-- 
Submit a multipart form with a text and a file inputs to a php script with, just, the phpinfo(); call...
-->
<html>
<body>
  <form enctype="multipart/form-data" method="post" action="index.php?action=Test">
    Upload:&nbsp;<input name="userfile" type="file" size="40"><br>
    Var:&nbsp;<input name="uservar" type="text" size="40"><br>
    <input type="submit" name="upload" value="?Enviar!">
    <input type="hidden" name="Do" value="upload">
  </form>
</body>
</html>
--------------------------------------------
<?php
#Here the script
phpinfo();
?>
--------------------------------------------

Php 4.0 pl1 for win32, default installation. Only auto_prepend_file pointing to phplib's "prepend.php".
---------------------------------------------

It happens that sometimes phpinfo reflects the fact that i'm submitting data (HTTP_POST_VARS and HTTP_POST_FILES filled) and sometimes doesn't. HTTP_GET_VARS always show the "action=test" sent by the form action.
More Info: 
- php.ini has the correct values (file_uploads=On; upload_max_filesize = 2M) cause i've never tried and upload bigger then 300k. 
- I'm prepending a modified version of the standard prepend.php from PHPLIB, so i'm sending the session id trough cookies or, sometimes url rewriting. In both cases phpinfo reflects that fact. 
- I've changed the environment from NT4.0 SP6a to Win2000 Sever SP1. From IBM HTTP Server (based on Apache 1.3.12) to Apache 1.3.19, and to IIS4.0 and IIS5.0 and from PHP 4.02 to PHP4.04 PL1 with or without Zend Optimizer, as ISAPI filter or as CGI. But i always get the same: Sometimes works, sometimes doesn't. 

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2001-07-21 21:40 UTC] andy@php.net
This script is totally useless, why would you want to submit
a multipart/encoded form to a page that does nothing with it.
 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Wed Apr 24 02:01:25 2019 UTC