php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #9615 Cannot load libphp4.so into server
Submitted: 2001-03-08 03:15 UTC Modified: 2001-04-10 10:53 UTC
From: jr_evinger at hotmail dot com Assigned:
Status: Closed Package: Apache related
PHP Version: 4.0.4pl1 OS: RedHat Linux 7.2
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: jr_evinger at hotmail dot com
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2001-03-08 03:15 UTC] jr_evinger at hotmail dot com
Using apache-1.3.19 with mysql and so module configured with no errors.
Configure;make;make install (ed) php with no errors using:
./configure --with-mysql=/usr/local/mysql-3.23.33-pc-linux-gnu-i686/ --with-apxs=/usr/local/apache_1.3.19/bin/apxs

On starting apachectl I get the following error:
"Syntax error on line 205 of /usr/local/apache_1.3.19/conf/httpd.conf:
Cannot load /usr/local/apache_1.3.19/libexeclibphp4.so into server: undefined symbol: uncompress"

Line 205 of httpd.conf is simply the LoadModule line that reads:
"LoadModule php4_module        libexec/libphp4.so"

I read that it was suggested on one bug report to add to the LIBS1 line in Makefile so mine now reads:
"LIBS1=  -lpthread -lm -lcrypt -ldl"
I performed: "make clean;make;make install: and the same error occurs.

I am just in the process of setting up this server. PHP was the third app installed. The first was mysql and apache was the second. I did a custom install with the following components selected:
XWindows, GNOME, Mail-WWW-News Tools, DOS|Windows Connectivity, Graphics, Games, Multimedia, Networked Workstation, Anonymous FTP server, Authoring/Publishing, Developement Tools, and Utilities.

The machine is an 800MHz with 256 RAM. Plenty of partition space as well as swap space too.

Thanks for any help.

JR

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2001-03-10 14:33 UTC] sniper@php.net
This should be fixed in CVS now. Please try the latest CVS
snapshot from http://snaps.php.net/

--Jani

 [2001-04-10 10:53 UTC] sniper@php.net
No feedback. If this happens also with soon to be released PHP 4.0.5, reopen this bug report.

--Jani

 
PHP Copyright © 2001-2022 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Dec 02 12:03:49 2022 UTC