php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #80979 SIGSEGV - core dumped on simple form submit
Submitted: 2021-04-25 19:25 UTC Modified: 2021-10-10 04:22 UTC
Votes:1
Avg. Score:3.0 ± 0.0
Reproduced:1 of 1 (100.0%)
Same Version:0 (0.0%)
Same OS:0 (0.0%)
From: williamdes at wdes dot fr Assigned: ramsey (profile)
Status: No Feedback Package: uploadprogress (PECL)
PHP Version: 7.4.16 OS: Alpine/Debian/Ubuntu
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Anyone can comment on a bug. Have a simpler test case? Does it work for you on a different platform? Let us know!
Just going to say 'Me too!'? Don't clutter the database with that please — but make sure to vote on the bug!
Your email address:
MUST BE VALID
Solve the problem:
15 + 23 = ?
Subscribe to this entry?

 
 [2021-04-25 19:25 UTC] williamdes at wdes dot fr
Description:
------------
When trying to upload on phpMyAdmin I could see the upload progress is killing PHP each time.

I extracted the issue into a very simple example.
enctype="multipart/form-data" Seems to be the problem, remove it and it does not crash.

Tested with Nginx<>PHP-FPM or HaProxy<>PHP-FPM

I tested multiple versions of PHP: 5.5, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4

Not affected versions: 8.0, 8.1

Is this config specific: no. You can see this Alpine docker config that will make the error using my example file: https://github.com/sudo-bot/gh-deployer-container

Any Docker container by devilbox will also do the trick.


Test script:
---------------
<html>
    <h1>Using PHP: <?php echo phpversion(); ?></h1>
    <form id="import_file_form" method="post" enctype="multipart/form-data" name="import" class="ajax" >
        <input type="file" name="uf">
        <input type="hidden" name="UPLOAD_IDENTIFIER" value="<?php echo bin2hex(openssl_random_pseudo_bytes(16)); ?>">
        <input type="submit" name="Submit">
    </form>
</html>


Expected result:
----------------
Let me upload

Actual result:
--------------
child 16 exited on signal 11 (SIGSEGV - core dumped) after 3.091277 seconds from start

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2021-09-28 23:59 UTC] ramsey@php.net
-Assigned To: +Assigned To: ramsey
 [2021-09-29 00:01 UTC] ramsey@php.net
-Status: Assigned +Status: Feedback
 [2021-09-29 00:01 UTC] ramsey@php.net
This might be related to #79584, which was fixed in version 1.1.4. Please try again with the latest version.
 [2021-10-10 04:22 UTC] pecl-dev at lists dot php dot net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Re-Opened". Thank you.
 [2022-04-16 10:48 UTC] williamdes at wdes dot fr
I tested with uploadprogress 2.0.2 and PHP 7.4.28 and it seems like this is now fixed.

Ref: https://github.com/phpmyadmin/phpmyadmin/issues/16885
 
PHP Copyright © 2001-2024 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Wed Jul 17 11:01:28 2024 UTC