php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #80020 php_value
Submitted: 2020-08-26 13:04 UTC Modified: 2020-09-10 08:24 UTC
Votes:1
Avg. Score:5.0 ± 0.0
Reproduced:1 of 1 (100.0%)
Same Version:1 (100.0%)
Same OS:1 (100.0%)
From: angelo dot courtel at laposte dot net Assigned:
Status: Closed Package: *Configuration Issues
PHP Version: 8.0.0beta2 OS: Debian + Docker
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: angelo dot courtel at laposte dot net
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2020-08-26 13:04 UTC] angelo dot courtel at laposte dot net
Description:
------------
Hello, few days ago, I've submit a bug #80013 about memcached session handler.

I hadn't been able to pinpoint the exact cause of the problem. Today I found out what was wrong with my memcached session management.
We happen to use the php_value directive in our apache configuration. And it's this directive that is the problem.
Here is a very simple docker container that changes a random option (max_input_vars). When the service is started, the access to index.php has the value of max_input_var.
At the first call the value is good with 1234, at the second call it returns to 1000 (PHP default value).
When I open a private browsing, without shutting down the service, the value is good again, then bad at the second call.
When I pause for one minute (to end the keepalive), the value becomes good again, then bad.
If I restart the service from the php:apache version, I don't note this bad behavior with a value always at 1234.


Test script:
---------------
Dockerfile php8:

FROM php:rc-apache
RUN sed -i "/Include /c\php_value max_input_vars '1234'" /etc/apache2/sites-enabled/000-default.conf \
    && echo '<pre><?= ini_get("max_input_vars");' > /var/www/html/index.php

Command php8 :
docker build . -t test8_php_value
docker run -p "9980:80" test8_php_value

Dockerfile php7:

FROM php:apache
RUN sed -i "/Include /c\php_value max_input_vars '1234'" /etc/apache2/sites-enabled/000-default.conf \
    && echo '<pre><?= ini_get("max_input_vars");' > /var/www/html/index.php

Command php7 :
docker build . -t test7_php_value
docker run -p "9974:80" test7_php_value







Expected result:
----------------
1234

Actual result:
--------------
1000

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2020-09-10 08:24 UTC] angelo dot courtel at laposte dot net
-: angelo dot courtel at cordongroup dot com +: angelo dot courtel at laposte dot net -Status: Open +Status: Closed
 [2020-09-10 08:24 UTC] angelo dot courtel at laposte dot net
Hello,

After upgrading in 8.0.0beta3, this bug is fixed.

Thanks

BR
 
PHP Copyright © 2001-2024 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Thu Apr 18 09:01:27 2024 UTC