php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #79837 Assertion `0' failed in zend_get_type_by_const, segfault on release build
Submitted: 2020-07-11 20:15 UTC Modified: 2020-10-15 12:42 UTC
From: changochen1 at gmail dot com Assigned: nikic (profile)
Status: Closed Package: Scripting Engine problem
PHP Version: 8.0Git-2020-07-11 (Git) OS:
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Anyone can comment on a bug. Have a simpler test case? Does it work for you on a different platform? Let us know!
Just going to say 'Me too!'? Don't clutter the database with that please !
Your email address:
MUST BE VALID
Solve the problem:
44 - 15 = ?
Subscribe to this entry?

 
 [2020-07-11 20:15 UTC] changochen1 at gmail dot com
Description:
------------
LOG:
---
php: /home/yongheng/php_clean/Zend/zend_API.c:130: const char *zend_get_type_by_const(int): Assertion `0' failed.
---

Test script:
---------------
<?
function a () {  }
unserialize ( serialize ( new ArrayIterator  ) ) [ array () ] -> b  = a () ;


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2020-10-15 12:42 UTC] nikic@php.net
-Status: Open +Status: Closed -Assigned To: +Assigned To: nikic
 [2020-10-15 12:42 UTC] nikic@php.net
This no longer reproduces. Going by https://3v4l.org/PlFZO this appears to have been fixed in 8.0beta1.
 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Nov 29 08:01:23 2020 UTC