php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #7450 File upload doesn't work.
Submitted: 2000-10-25 11:05 UTC Modified: 2001-05-22 00:57 UTC
From: triscaner at yahoo dot com Assigned:
Status: Closed Package: HTTP related
PHP Version: 4.0.1pl2 OS: Linux, redhat 6.1
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: triscaner at yahoo dot com
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2000-10-25 11:05 UTC] triscaner at yahoo dot com
<?	//check for file upload
	if ($set=="go")
	{
	if (is_uploaded_file($UploadedFile))
	{
		print("Local File: $UploadedFile <BR>\n");
		print("Name: $UploadedFile_name <BR>\n");
		print("Size: $UploadedFile_size <BR>\n");
		print("Type: $UploadedFile_type <BR>\n");
		print("<HR>\n");
	}
	}
?>
<FORM ENCTYPE="multipart/form-data" 
	ACTION="73.php" METHOD=POST>
<INPUT TYPE="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1024000"> 
<INPUT NAME="UploadedFile" TYPE="file">
<INPUT TYPE="hidden" name="set" value="go">
<INPUT TYPE="submit" VALUE="Upload"> 
</FORM>
</BODY>
</HTML>


The above listing doesn't work on PHP 4.0.1 pl2 and PHP 3.0.17. Symptoms :
once file is chosen and Upload button is pressed
either browser stays as is (hangs) and the file is not copied into /tmp/ as it should or the browser displays a file not found message and the file is copied and left in /tmp/.
this occurs both over the internet (PHP 4.0.1 pl2 as cgi on comercial server) and over ethernet (PHP 3.0.17 as apache static module - test machine)
This is experianced with IE 5, IE 5.5, and Netscape 4.7
(netscape pops a "document contained no data" message) 

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2000-10-26 11:15 UTC] triscaner at yahoo dot com
Today i received e-mail from another person who has seen this bug in FreeBSD platform. He said :

I have also seen this bug "in action".

It is due in my case to the PHP process flopping with a signal 11. 
-- under FreeBSD.

Do you have any idea of a patch or fix for this thing?


Thanks, g'luck.

gh


 [2001-05-01 05:47 UTC] andi@php.net
Please try PHP 4.0.5 (check the manual for how to do file-uploads because it has changed a tiny bit since 4.0.1pl2).
Let us know if it fixes your problem
 [2001-05-22 00:57 UTC] derick@php.net
Closing due to no feedback. If the problem persists with php 4.0.5, please reopen.
 [2004-08-23 05:16 UTC] drsd at hom dot xom
qadfasd
 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Feb 22 23:01:25 2019 UTC