php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #64335 PECL not looking for "--program-suffix".
Submitted: 2013-03-02 12:27 UTC Modified: 2013-03-02 19:16 UTC
Votes:1
Avg. Score:3.0 ± 0.0
Reproduced:0 of 0 (0.0%)
From: phpfpm1 at gmail dot com Assigned:
Status: Open Package: PECL (PECL)
PHP Version: 5.4.12 OS: CentOS 6
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: phpfpm1 at gmail dot com
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2013-03-02 12:27 UTC] phpfpm1 at gmail dot com
Description:
------------
/usr/local/php54/bin/pecl install memcache
/usr/local/php54/bin/pecl: line 28: /usr/local/php54/bin/php: No such file or 
directory
/usr/local/php54/bin/pecl: line 28: exec: /usr/local/php54/bin/php: cannot 
execute: No such file or directory

It looks for: /usr/local/php54/bin/php, however, the binary is 
/usr/local/php54/bin/php54, because "--program-suffix=54" is used for PHP 
installation.

Test script:
---------------
/usr/local/php54/bin/pecl install memcache

Expected result:
----------------
PECL looking for /usr/local/php54/bin/php54.


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2013-03-02 19:16 UTC] bjori@php.net
how did you install pear/pecl?
I don't know if we can actually know your php binary name without you telling it.
 [2013-03-02 22:01 UTC] phpfpm1 at gmail dot com
pecl was installed together with PHP. After installation a folder with the 
following binaries was created:
pear  
peardev  
pecl  
phar  
phar.phar  
php54  
php-cgi54  
php-config54  
phpize54

It would be nice to have pecl54 created if "--program-suffix=54" is used, which 
would look for php54 (the same could be said about pear). I've just found 
https://bugs.php.net/bug.php?id=43857, which describes the same problem, 
however, the problem is still not fixed.
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Sep 17 14:03:37 2021 UTC