php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #58467 after loading oci8 module perl modules with basic auth stop working
Submitted: 2008-12-18 04:45 UTC Modified: 2012-10-26 05:43 UTC
From: michael dot ablassmeier at kubus-it dot de Assigned: sixd (profile)
Status: No Feedback Package: OCI8 related
PHP Version: 5.2.5 OS: SLES10
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Anyone can comment on a bug. Have a simpler test case? Does it work for you on a different platform? Let us know!
Just going to say 'Me too!'? Don't clutter the database with that please — but make sure to vote on the bug!
Your email address:
MUST BE VALID
Solve the problem:
46 - 19 = ?
Subscribe to this entry?

 
 [2008-12-18 04:45 UTC] michael dot ablassmeier at kubus-it dot de
Description:
------------
hi,

we are running an apache 2.2.3 instance from SLES10.
This instance also serves as SVN Server using WebDAV.
The SVN Location is secured with Authen::Simple::Kerberos:

> PerlModule Authen::Simple::Apache
> PerlModule Authen::Simple::Kerberos
> PerlSetVar AuthenSimpleKerberos_realm "BY.AOK.DE"
> PerlSetVar AuthenSimpleKerberos_log "debug"

> <Location /svn>
>       DAV svn
>       SVNParentPath /mnt/svn/projekte
> 
>       PerlAuthenHandler Authen::Simple::Kerberos

after loading the oci8 extension and restarting the
apache daemon, the PerlModule handler fails to work 
correctly:

> [Wed Dec 17 16:23:32 2008] [error] [client 19.224.14.64] PerlAuthenHandler Authen::Simple::Kerberos - No password was given

it seems like the handler does not get any data back
from the apache dispatcher. I know this may be somewhat
hard to reproduce, but tcpdumps clearly show me the
data is sent. After disabling the oci8 module, everythings
working fine again.

The corresponding code in the perl module looks like:

> sub handler_mp1 ($$)     { &handle; }
> sub handler_mp2 : method { &handle; }
>
> *Authen::Simple::Adapter::handler = MP2 ? \&handler_mp2 : \&handler_mp1;
>
> sub handle {
>     my ( $class, $r ) = @_;
>
>     my( $rc, $password ) = $r->get_basic_auth_pw;

it seems like get_basic_auth stuff stops working after
the oci8 module has been loaded. Any ideas how to fix this?


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2008-12-18 21:30 UTC] christopher dot jones at oracle dot com
Is there a symbol name-clash somewhere in the underlying libraries?

What is the enable/disable OCI8 step: do you disable PHP or just OCI8?

Does OCI8 work when it is enabled?
 [2008-12-18 21:34 UTC] christopher dot jones at oracle dot com
What version of Oracle libraries is PHP OCI8 using?
 [2008-12-19 03:00 UTC] michael dot ablassmeier at kubus-it dot de
hi christopher,

just disabling the oci8 extension in php does the job, things are back to normal then. The oci8 Library is linked against oracle instant client:

oracle-instantclient11.1-basic-11.1.0.7.0-1
oracle-instantclient11.1-devel-11.1.0.7.0-1

according to a working mate at least connecting to the
database with php's oci8 worked fine.
 [2008-12-23 00:53 UTC] christopher dot jones at oracle dot com
Can you investigate this e.g. with lsof, pmap, strace or equivalents to identify if there is a symbol clash?

How were Apache and the perl module built? How are you setting LD_LIBRARY_PATH?
 [2012-10-26 05:41 UTC] sixd@php.net
-Package: oci8 +Package: OCI8 related
 [2012-10-26 05:43 UTC] sixd@php.net
-Status: Feedback +Status: No Feedback
 
PHP Copyright © 2001-2024 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Apr 21 09:01:29 2024 UTC