php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #56788 Assertion failed
Submitted: 2006-01-20 08:28 UTC Modified: 2009-02-06 16:36 UTC
From: maxim at am dot id dot lv Assigned:
Status: No Feedback Package: imagick (PECL)
PHP Version: 5.1.1 OS: FreeBSD 5.3
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Anyone can comment on a bug. Have a simpler test case? Does it work for you on a different platform? Let us know!
Just going to say 'Me too!'? Don't clutter the database with that please — but make sure to vote on the bug!
Your email address:
MUST BE VALID
Solve the problem:
18 - 10 = ?
Subscribe to this entry?

 
 [2006-01-20 08:28 UTC] maxim at am dot id dot lv
Description:
------------
I installed this module using ports and when I call in PHP file Apache child process crashes

PHP Version is 5.1.2

Reproduce code:
---------------
<?

$img = imagick_readimage($absolute_or_relative_path);

?>

Expected result:
----------------
read an image

Actual result:
--------------
output in browser shows:
Cannot find server
The page cannot be displayed

and in apache error logs i saw this:
Assertion failed: (splay_info != (SplayTreeInfo *) NULL), function RemoveNodeByValueFromSplayTree, file magick/splay-tree.c, line 871.
[Fri Jan 20 15:00:35 2006] [notice] child pid 15838 exit signal Abort trap (6)

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2006-02-10 10:03 UTC] chris at ctgameinfo dot com
I had this working in ImageMagick 6.2.2.1 but when I upgraded to 6.2.5.5 it broke with this too. 

You may be able to get it to work by rolling back to the older version -- thats what I'm going to try now.
 [2006-03-27 19:26 UTC] srwestma at email dot uncc dot edu
I hope that this constitutes more than a "Me too!" comment.  I am having the same problem using PHP 5.1.2, Apache 1.3.33, and imagick 0.9.11 and am trying to run in on Red Hat Linux 9.  I installed everything as indicated.  However, I get the error below on every script contained in the examples directory that comes with ImageMagick.

When I went back and compiled ImageMagick 6.2.3 and then rebuilt imagick/php and Apache, everything worked as it should.  The problem is that magickwand needs the more recent version of ImageMagick to work properly.
 [2007-04-10 19:26 UTC] scott at macvicar dot net
Can you try a newer version of the package when its released shortly.
 [2009-02-06 16:36 UTC] mkoppanen@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Dec 08 02:01:25 2019 UTC