php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #5536 Iplanet (Netscape) fails to load when trying to load PHP
Submitted: 2000-07-12 16:37 UTC Modified: 2000-09-04 23:23 UTC
From: lkstitch at ucalgary dot ca Assigned:
Status: Closed Package: Installation problem
PHP Version: 4.0.1pl2 OS: AIX 4.3
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Anyone can comment on a bug. Have a simpler test case? Does it work for you on a different platform? Let us know!
Just going to say 'Me too!'? Don't clutter the database with that please !
Your email address:
MUST BE VALID
Solve the problem:
46 + 2 = ?
Subscribe to this entry?

 
 [2000-07-12 16:37 UTC] lkstitch at ucalgary dot ca
System is AIX 4.3 with iPlanet 4.0 and mysql (gcc 2.9.5.2).

Configured PHP with:

./configure --with-mysql=/zd1/local/mysql/mysql-3.22.32 --with-nsapi=/usr/netscape/server4 --enable-libgcc --enable-experimental-zts

Compiled fine, ran make install, installed fine.  Added lines to obj.conf and tried to startup server and I get:



[https-macon.acs.ucalgary.ca]: start failed. (2: unknown early startup
error)
[https-macon.acs.ucalgary.ca]: conf_init: Error running init function
load-modules: dlopen of /usr/netscape/server4/bin/libphp4.so failed
 0509-023 Symbol __builtin_delete in /usr/netscape/server4/bin/libphp4.so is
not defined.
[https-macon.acs.ucalgary.ca]: 0509-023 Symbol __rtti_si in
/usr/netscape/server4/bin/libphp4.so is not defined.
[https-macon.acs.ucalgary.ca]: 0509-023 Symbol __rtti_user in
/usr/netscape/server4/bin/libphp4.so is not defined.)
[https-macon.acs.ucalgary.ca]: server exit: status 1


From reading the README.Zeus file in the php dist it describes a problem simular to this but I don't know how to fix it..  I believe those symbols come from libgcc.a, Any ideas?  


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2000-09-04 20:54 UTC] sniper@php.net
Is this still happening with using php4.0.2 ?

--Jani
 [2000-09-04 23:23 UTC] sniper@php.net
User feedback:

I gave up and switched to using jsp and servlets.

--

Closed.

--Jani
 
PHP Copyright © 2001-2022 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sat May 21 04:05:45 2022 UTC