php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #54445 PHP Version 5.3.3-1 Special Characters encoding problem.
Submitted: 2011-04-01 16:23 UTC Modified: 2011-04-01 22:37 UTC
From: clombardo at incentient dot com Assigned:
Status: Not a bug Package: *Unicode Issues
PHP Version: 5.3SVN-2011-04-01 (snap) OS: Mac 10.6.6
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: clombardo at incentient dot com
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2011-04-01 16:23 UTC] clombardo at incentient dot com
Description:
------------
For special characters such as Ormož PHP Version 5.3.3-1 displays Ormo[0098]. Therefore special characters are not being displayed properly on the webpage. 

For PHP Version 5.3.3-0 it displayed Ormož properly. Therefore, PHP Version 5.3.3-1 is messing up all special characters on the webpage. Please respond with a solution ASAP as this problem is costing the company I am working for a lot of money. Thank you.

Test script:
---------------
	public static function UTF8Encode($string) {
		$retVal = '';

		$cur_encoding = mb_detect_encoding($string) ;

		if ($cur_encoding == "UTF-8" && mb_check_encoding($string,"UTF-8")) {
			$retVal = $string;
		} else {
			$retVal = utf8_encode($string);
		}

		return $retVal;
	}

Expected result:
----------------
See my explaination.

Actual result:
--------------
See my explaination.

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2011-04-01 16:38 UTC] rasmus@php.net
-Status: Open +Status: Bogus
 [2011-04-01 16:38 UTC] rasmus@php.net
Figure out what changed between 5.3.3-0 and 5.3.3-1. This was obviously a change done by whoever built your PHP package and not us.
 [2011-04-01 22:37 UTC] clombardo at incentient dot com
Could you please give me what and where to look for? I have been working on this issue for a week with no solution. I have looked all over google for similar issues and everything I tried did NOT solve the problem. I did NOT install the PHP application on the server, so I do not know what settings need to be made. Could you please tell me what setting and file configurations I should be looking at to get utf-8 working properly for PHP Version 5.3.3-1. Thanks.
 
PHP Copyright © 2001-2020 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Thu Sep 24 11:01:24 2020 UTC