php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #41597 "make test" is failed, because many php process is created.
Submitted: 2007-06-05 11:24 UTC Modified: 2007-06-13 01:00 UTC
Votes:4
Avg. Score:4.8 ± 0.4
Reproduced:3 of 3 (100.0%)
Same Version:0 (0.0%)
Same OS:3 (100.0%)
From: h-nisimu at pd dot jp dot nec dot com Assigned:
Status: No Feedback Package: *Compile Issues
PHP Version: 5.2.3 OS: Solaris 9
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: h-nisimu at pd dot jp dot nec dot com
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2007-06-05 11:24 UTC] h-nisimu at pd dot jp dot nec dot com
Description:
------------
When I execute "make test", the Solaris is stall.
PHP process is created endressly.


Reproduce code:
---------------
php-5.2.3/sapi/cgi/tests/include.inc

15c15
<               } else if (strpos($version, "(cgi")) {
---
>               } else if (strpos($version, "(cgi)") {

Expected result:
----------------
"make test" will complete normal.


Actual result:
--------------
"make test" was completed normal.

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2007-06-05 11:52 UTC] h-nisimu at pd dot jp dot nec dot com
php5.2-latest include same mistake.
 [2007-06-05 12:04 UTC] tony2001@php.net
Your patch can't be right, 'cause it breaks FastCGI SAPI.
What are you trying to fix and why?
 [2007-06-05 12:34 UTC] h-nisimu at pd dot jp dot nec dot com
I am sorry,I mistake.

Reproduce code is following.

php-5.2.3/sapi/cgi/tests/include.inc

15c15
<               } else if (strpos($version, "(cgi")) {
---
>               } else if (strpos($version, "(cgi)")) {
 [2007-06-05 12:41 UTC] tony2001@php.net
This is a patch, not a reproduce code.
And I still don't understabd what are you trying to fix with this patch.
 [2007-06-08 20:06 UTC] jhagan at binghamton dot edu
I just recently ran into this same problem on a Solaris 8 box. My 
configure looks like this:

./configure
      --prefix=/local/apps/php/php-5.2.3
      --with-config-file-path=/local/apps/php
      --with-ldap=/local/apps/ldap/openldap-2.3.11
      --with-mysql=/usr/local/mysql
      --with-mcal=/local/apps/mcal
      --with-gd
      --with-jpeg-dir=/usr/local
      --with-libxml-dir=/local/apps/libxml
      --with-png-dir=/usr/local
      --with-zlib
      --with-zlib-dir=/usr/local
      --with-pear
      --enable-discard-path 

"make test" runs okay until it trys to run sapi/cgi/tests/
001.phpt.  Then it starts spawning off dozens of processes until 
the system slows to a crawl and I have to kill 'make test'.  

When I use the --with-apxs2 option with configure, the cgi binary 
doesn't get built and 'make test' doesn't have this problem - I'm 
assuming because it's not running the cgi tests.  So, the problem 
seems to be related to the cgi build.
 [2007-06-13 01:00 UTC] php-bugs at lists dot php dot net
No feedback was provided for this bug for over a week, so it is
being suspended automatically. If you are able to provide the
information that was originally requested, please do so and change
the status of the bug back to "Open".
 [2007-11-13 10:00 UTC] strube at physik3 dot gwdg dot de
This bug is still present in php-5.2.5 with Solaris 9 (SPARC). As soon as "make test" reaches the sapi/cgi tests, many php-cgi processes are spawned recursively, apparently without end, almost blocking the whole machine. I have not tested php-5 versions beside 5.2.3 and 5.2.5. The bug never occurred with any php-4 versions.
Compiler: Sun Forte 7 (C 5.4); Make: Solaris make; Configure command:
env CC=/opt/SUNWspro/bin/cc CFLAGS=-xO2 ./configure  --enable-discard-path --enable-force-cgi-redirect --with-ndbm --enable-dba --with-db2=/opt/dpiwww/apache --with-mysql=/opt/dpiwww/mysql --enable-sysvsem --enable-sysvshm --with-exec-dir=/opt/dpiwww/php5/bin --with-config-file-path=/opt/dpiwww/php5/lib --prefix=/opt/dpiwww/php5 --disable-debug --with-zlib --with-bz2 --with-gd --with-jpeg-dir=/usr/sfw --with-png-dir=/usr/sfw --with-xpm-dir=/usr/openwin --with-freetype-dir=/usr/sfw --enable-gd-native-ttf --with-gettext --disable-libxml --disable-dom --disable-simplexml --disable-xml --disable-xmlreader --disable-xmlwriter --without-pear
 [2009-03-11 16:55 UTC] johnson dot c dot hays at census dot gov
Hi,

I am having the same issue.  I am building php 5.2.8 on Solaris 8.  

When the make test runs the sapi/cgi/tests/ the test spawns hundres of php scripts and I am forced to kill the tests.  Was there ever a resolution to this issue?  Thank you for your time.


Here is my configure script switches:

./configure  --enable-debug --with-apxs2=/usr/local/apache2/bin/apxs \
--with-mysql=/usr/local/mysql --with-iconv=/usr/local \
--with-gd=/usr/local --with-jpeg-dir=/usr/local --with-png-dir=/usr/local \
--with-zlib-dir=/usr/local --with-xpm-dir=/usr/local \
--with-freetype-dir=/usr/local --with-ldap=/usr/local --enable-mbstring

Here are the packages already installed:


SMCR
   VERSION:  2.7.1
SMCap2211
   VERSION:  2.2.11
SMCapr
   VERSION:  1.2.2
SMCaprutil
   VERSION:  1.2.2
SMCautoc
   VERSION:  2.62
SMCautom
   VERSION:  1.10.2
SMCbison
   VERSION:  2.3
SMCcairo
   VERSION:  1.4.10
SMCdb
   VERSION:  4.2.52.NC
SMCexpat
   VERSION:  2.0.1
SMCflex
   VERSION:  2.5.4a
SMCfontc
   VERSION:  2.4.2
SMCftype
   VERSION:  2.3.1
SMCgawk
   VERSION:  3.1.6
SMCgcc
   VERSION:  3.4.6
SMCgd
   VERSION:  2.0.35
SMCgdbm
   VERSION:  1.8.3
SMCglib
   VERSION:  2.14.1
SMCiconv
   VERSION:  1.8
SMCjpeg
   VERSION:  6b
SMClgcc
   VERSION:  3.4.6
SMClibpng
   VERSION:  1.2.26
SMCliconv
   VERSION:  1.11
SMClintl
   VERSION:  3.4.0
SMClxml2
   VERSION:  2.6.31
SMCmake
   VERSION:  3.81
SMCmysql
   VERSION:  5.0.51
SMCncurs
   VERSION:  5.6
SMCntp
   VERSION:  4.2.0
SMColdap
   VERSION:  2.3.35
SMCosl98d
   VERSION:  0.9.8d
SMCossh44p1
   VERSION:  4.4p1
SMCpango
   VERSION:  1.18.2
SMCperl
   VERSION:  5.8.8
SMCpopt
   VERSION:  1.14
SMCreadl
   VERSION:  5.2
SMCrsync
   VERSION:  2.6.2
SMCsamba
   VERSION:  3.0.10
SMCsasl
   VERSION:  2.1.21
SMCsudo
   VERSION:  1.6.7p5
SMCtar
   VERSION:  1.16
SMCtcl
   VERSION:  8.5.3
SMCtk
   VERSION:  8.5.3
SMCxpm
   VERSION:  3.4k
SMCxrend
   VERSION:  0.8.3
SMCzlib
   VERSION:  1.2.3

Johnson Hays

johnson.c.hays  at  census.gov
 [2009-03-12 21:49 UTC] johnson dot c dot hays at census dot gov
Hi,

Tried compilinging php with a new version of apache 2.2.11, and installed gnu sed, awk, and make.  My issue went away.  When I test, I do not get multiple spawning processes.

FYI - I had to compile apr and apr-util to get php 5.2.8 running on apache 2.2.11 on Solaris 8.  I had used the pre-compiled versions and they caused the install to fail.  

Johnson Hays
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Dec 05 02:03:34 2021 UTC