php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #37755 mysqli extension fail with no error (nothing return)
Submitted: 2006-06-08 22:41 UTC Modified: 2006-06-23 01:00 UTC
Votes:2
Avg. Score:4.5 ± 0.5
Reproduced:2 of 2 (100.0%)
Same Version:0 (0.0%)
Same OS:0 (0.0%)
From: jesuslarag at gmail dot com Assigned:
Status: No Feedback Package: MySQLi related
PHP Version: 5.1.4 OS: linux fedora core 2.6.17rc6
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: jesuslarag at gmail dot com
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2006-06-08 22:41 UTC] jesuslarag at gmail dot com
Description:
------------
Compile PHP 5.14 With --with-mysql and --with-mysqli=/usr/local/mysql/bin/mysql_config support against mysql 5.1.9-beta fail with no error.

make (correct)
make test (correct - edit constant.inc in /ext/mysqli/tests)
php 5.14 compile and install with no problem

php.ini is php.ini.dist with no changes.

mysqli_connect (connect well with no error)...
mysqli_get_host_info return nothing.

mysqli_client_info return 5.19-beta (is well)...

mysqli_query always fail, but mysql_errno return 0000

mysql extension and pdo-mysql works well always...

Reproduce code:
---------------
Linux fedora Core 5 - kernel 2.6.17rc6 - library mm, mhash update from yum (rpm repository).

compile mysql-5.19-beta:
./configure --with-innodb --enable-shared --enable-static --with-gnu-ld --with-embedded-server

compile php 5.14:
./configure --with-mod-charset --enable-fastcgi --with-mysql=/usr/local/mysql --with-mysql-sock=/tmp/mysql.sock --with-mysqli=/usr/local/mysql/bin/mysql_config

(edit Makefile to resume EXTRA_LIBS).

Expected result:
----------------
when run mysqli_fetch, mysqli_query, mysqli_get_host_info, don't work (no data return, but mysqli_errno return 0000);

mysql extension always run well...


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2006-06-15 12:05 UTC] sniper@php.net
Thank you for this bug report. To properly diagnose the problem, we
need a short but complete example script to be able to reproduce
this bug ourselves. 

A proper reproducing script starts with <?php and ends with ?>,
is max. 10-20 lines long and does not require any external 
resources such as databases, etc.

If possible, make the script source available online and provide
an URL to it here. Try to avoid embedding huge scripts into the report.


 [2006-06-23 01:00 UTC] php-bugs at lists dot php dot net
No feedback was provided for this bug for over a week, so it is
being suspended automatically. If you are able to provide the
information that was originally requested, please do so and change
the status of the bug back to "Open".
 
PHP Copyright © 2001-2022 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Fri Aug 19 08:04:05 2022 UTC