php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #29263 Data not in $_REQUEST, but in $_POST or $_GET
Submitted: 2004-07-19 18:45 UTC Modified: 2005-03-14 01:00 UTC
Votes:4
Avg. Score:4.0 ± 1.0
Reproduced:2 of 3 (66.7%)
Same Version:1 (50.0%)
Same OS:1 (50.0%)
From: dino at kataris dot de Assigned:
Status: No Feedback Package: Variables related
PHP Version: 5.0.0 OS: Linux Debian
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: dino at kataris dot de
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2004-07-19 18:45 UTC] dino at kataris dot de
Description:
------------
I think I don't have to say more as in the summary I wrote,...

Data not in $_REQUEST, but in $_POST or $_GET

Reproduce code:
---------------
// works:
$page = 'start';
if(isset($_POST['page']))
{
	$page = $_POST['page'];
}

if(isset($_GET['page']))
{
	$page = $_GET['page'];
}

// doesn't works:
$page = 'start';
if(isset($_REQUEST['page']))
{
	$page = $_REQUEST['page'];
}

Expected result:
----------------
The variable $page should have the value of the data, the script request ;)


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2004-08-09 18:05 UTC] jsgoupil at lookstrike dot com
Working fine for me ... PHP5.0.0
Even with your code.
 [2004-08-19 22:47 UTC] marcus at synchromedia dot co dot uk
I'm seeing exactly the same problem but running on a new 
install of RedHat EL 3 with a fresh compile of PHP 5.0.1

The code I've been using (slightly more obvious than 
previous example):

<?php
var_dump($_REQUEST);
var_dump($_GET);
?>

using test.php?a=1&b=2:

NULL
array(2) {
  ["a"]=>
  string(1) "1"
  ["b"]=>
  string(1) "2"
}

It's acting like EGPCS options are empty (they are set 
correctly in my php.ini)?
 [2004-08-19 22:55 UTC] marcus at synchromedia dot co dot uk
I just found this bug, which seems to be the same thing, 
but is getting more attention:
http://bugs.php.net/bug.php?id=29176
 [2005-03-06 20:51 UTC] sniper@php.net
Please try using this CVS snapshot:

  http://snaps.php.net/php5-latest.tar.gz
 
For Windows:
 
  http://snaps.php.net/win32/php5-win32-latest.zip


 [2005-03-14 01:00 UTC] php-bugs at lists dot php dot net
No feedback was provided for this bug for over a week, so it is
being suspended automatically. If you are able to provide the
information that was originally requested, please do so and change
the status of the bug back to "Open".
 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Wed Dec 08 13:03:41 2021 UTC