php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #26562 fopen for https Sites does not work
Submitted: 2003-12-09 10:03 UTC Modified: 2007-12-31 11:24 UTC
Votes:9
Avg. Score:4.4 ± 0.8
Reproduced:5 of 5 (100.0%)
Same Version:4 (80.0%)
Same OS:3 (60.0%)
From: sahin dot etik at web dot de Assigned:
Status: No Feedback Package: OpenSSL related
PHP Version: 4.3.4 OS: Solaris 8
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: sahin dot etik at web dot de
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2003-12-09 10:03 UTC] sahin dot etik at web dot de
Description:
------------
I have compiled PHP 4.3.4 with openssl (V 0.9.6b) support for using on an iPlanet Web Server Version 4.1 SP9 :

./configure --prefix=/usr/local/php-4.3.4 \
--with-mysql=no  --enable-track-vars \
--with-openssl=/usr/local/ssl \
--with-gd \
--with-jpeg-dir=/usr/local/jpeg-6b \
--with-png-dir=/usr/local/libpng-1.2.5 \
--with-zlib-dir=/usr/local/zlib-1.1.4 \
--with-freetype-dir=/usr/local/freetype-2.1.3 \
--enable-libgcc \
--with-nsapi=/opt/netscape/server4 \
--with-ldap=/usr/local/ldapsdk-30 \
--with-oci8=/opt/oracle/8.1.7 ;

I execute a script containing fopen for a https site, e.g.:

<?
echo "fopen ...";
$fp = fopen("https://secure.intranet/pages/pages.htm","r");
echo "fclose ...";
fclose($fp);
?>

fopen will cause the Web Server to crash and it will be restartet by the watchdog process, in /var/adm/messages:

Dec  9 15:30:05 su00055-5 genunix: [ID 457380 kern.notice] NOTICE: core_log: ns-httpd[24558] core dump failed, errno=27: /var/core/core.ns-httpd.24558.su00055-5.60001.60001.1070980205
Dec  9 15:30:05 su00055-5 uxwdog[24551]: [ID 767207 daemon.error] server terminated (signal 11): watchdog is restarting it

at the same time in Web Server Error Log:
[09/Dec/2003:15:30:07] info (24561): php4_init reports: Initialized PHP Module (128 threads exspected)

There are no messages in php.log,
when I try to fopen an http site, everything is ok.
 
Thank you in advance for any hints.




Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-12-09 10:18 UTC] wez@php.net
Thank you for this bug report. To properly diagnose the problem, we
need a backtrace to see what is happening behind the scenes. To
find out how to generate a backtrace, please read
http://bugs.php.net/bugs-generating-backtrace.php

Once you have generated a backtrace, please submit it to this bug
report and change the status back to "Open". Thank you for helping
us make PHP better.
 [2003-12-14 21:15 UTC] sniper@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Mar 07 03:01:23 2021 UTC