php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #22056 when using Command-Line-Interpreter getting sgementation fault on Exit
Submitted: 2003-02-04 15:09 UTC Modified: 2003-08-16 10:00 UTC
Votes:1
Avg. Score:5.0 ± 0.0
Reproduced:1 of 1 (100.0%)
Same Version:0 (0.0%)
Same OS:0 (0.0%)
From: php at business-solutions dot at Assigned:
Status: Closed Package: InterBase related
PHP Version: 4.3.0 OS: Linux (Kernel 2.4.20)
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: php at business-solutions dot at
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2003-02-04 15:09 UTC] php at business-solutions dot at
When executing a script from command line (php -f script.php) i get a segmentation fault after successfully finishing the script.
This only happens, when using the ibase functions. Replacing them with mysql everything works fine.
executing the script by calling it from a browser it works too.
This only happens, when using command-line-interface and ibase-functions.

tried the following with same result:
- using ibase_prepare, ibase_execute instead of ibase_query
- explicit start and commit of transactions
- ibase_pconnect instead of ibase_connect

Here's the script i use:

<?php
 exec("wget -q http://gateway/accounting/ip.cgi");
 $hnd=fopen("ip.cgi","r");
 If ($link=ibase_connect("bogus.gdb","xx","xx","WIN1250")) {
  while (!feof($hnd)) {
   If ($buf=fgets($hnd)) {
    $src="";
    $dst="";
    $bytes="0";
    $pack="0";
    $buf=trim($buf);
    if ($buf<>"") {
     list($src,$dst,$bytes,$pack,$rest)=split(" ",$buf,5);
     $sql="INSERT INTO AcctInfo(SRC,DST,Bytes,Packets) VALUES ('$src','$dst',$bytes,$pack)";
     ibase_query($link,$sql);
    }
   }
  }
  ibase_close($link);
 }
 fclose($hnd);
 unlink("ip.cgi");
php?>

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-02-04 17:05 UTC] php at business-solutions dot at
installed supplied snapshot - 4.3.1-dev

Unfortunatly i get the same results!
 [2003-02-05 10:44 UTC] iliaa@php.net
Please compile your PHP with --enable-debug flag and generate the backtrace of the crash. Once you have the backtrace please post it here.
 [2003-02-05 11:20 UTC] php at business-solutions dot at
Here's the backtrace requested:

#0  0x40742df0 in ?? ()
#1  0x0816c8ec in main (argc=2, argv=0xbffffb74) at /usr/src/php4-STABLE-200302042030/sapi/cli/php_cli.c:820
#2  0x420158d4 in __libc_start_main () from /lib/i686/libc.so.6
 [2003-05-01 20:29 UTC] sniper@php.net
Please try using this CVS snapshot:

  http://snaps.php.net/php4-STABLE-latest.tar.gz
 
For Windows:
 
  http://snaps.php.net/win32/php4-win32-STABLE-latest.zip

And if this crash still happens, provide an updated GDB backtrace. (don't forget --enable-debug!)

 [2003-05-09 07:26 UTC] sniper@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 [2003-08-16 10:00 UTC] abies@php.net
This bug is most likely caused by the same problem as bug #7014: some API call in the shutdown process returns an error, while the error buffer has already been released.
This has been fixed in 4.3.3
 
PHP Copyright © 2001-2022 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Wed Jul 06 15:03:42 2022 UTC