php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #22007 Make install fails for error in install-pear.php
Submitted: 2003-02-02 01:07 UTC Modified: 2003-05-25 21:54 UTC
Votes:2
Avg. Score:3.5 ± 1.5
Reproduced:2 of 2 (100.0%)
Same Version:1 (50.0%)
Same OS:0 (0.0%)
From: alietss at yahoo dot com Assigned:
Status: No Feedback Package: PEAR related
PHP Version: 4CVS-2003-02-02 (stable) OS: Openna Linux
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: alietss at yahoo dot com
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2003-02-02 01:07 UTC] alietss at yahoo dot com
Hi, all the php people...
I'm trying to build RPMS for Openna Linux of php-4.3.1 from 02/02/2003 with httpd-2.0.43 but I'm having a error in the make install part wich cause the stop error, here the error...

Installing PHP SAPI module
Installing shared extensions:     /var/tmp/php-4.3.1-root/usr/lib/php4/
Installing PEAR environment:      /var/tmp/php-4.3.1-root/usr/share/pear/
 
Parse error: syntax error, unexpected T_WHITESPACE in /usr/src/openna/BUILD/php-4.3.1/pear/install-pear.php on line 3
make[1]: *** [install-pear-installer] Error 255
make: *** [install-pear] Error 2

Here my configure line...
%configure \
	--prefix=%{_prefix} \
        --cache-file=../config.cache \
	--with-layout=GNU \
	--with-config-file-path=%{_sysconfdir}/httpd \
	--enable-force-cgi-redirect \
	--with-exec-dir=%{_bindir} \
	--with-openssl \
	--with-zlib \
	--with-bz2 \
	--with-gd \
	--with-ttf \
	--with-png \
	--with-jpeg-dir=%{_prefix} \
	--with-png-dir=%{_prefix} \
	--with-freetype-dir=%{_prefix} \
	--with-expat-dir=%{_prefix} \
	--with-gmp \
	--with-xml \
	--with-curl \
	--with-pear=/usr/share/pear \
	--with-imap=shared \
	--with-imap-ssl \
	--with-mysql=shared,%{_prefix} \
	--with-mysql-sock=/var/lib/mysql/mysql.sock \
	--with-pgsql=shared \
	--with-ldap=shared \
	--with-pspell \
	--disable-debug \
	--disable-rpath \
	--disable-posix \
	--enable-discard-path \
	--enable-safe-mode \
	--enable-magic-quotes \
	--enable-bcmath \
	--enable-dio \
	--enable-gd-native-ttf \
	--enable-sysvsem \
	--enable-sysvshm \
	--enable-track-vars \
	--enable-wddx \
	--enable-inline-optimization \
	--enable-memory-limit \

my installs...
pushd build-cgi
make install INSTALL_ROOT=$RPM_BUILD_ROOT 
popd

pushd build-apache
make install INSTALL_ROOT=$RPM_BUILD_ROOT INSTALL_IT="echo "
popd

                          Any Ideas, I hope helps....

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2003-04-03 01:12 UTC] thomas dot lamy at in-online dot net
Had the same issue on a Debian/sarge box. I'm not really sure, but it seems locally generated Zent/zend_language_scanner.c do not work at all.
I fixed it in re-extracting this file from the source archive, and "touch" it before compiling.
 [2003-05-20 07:37 UTC] arnaud@php.net
Can you try with latest snapshots and/or 4.3.2RC3 ?
 [2003-05-25 21:54 UTC] sniper@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 
PHP Copyright © 2001-2018 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Tue Jul 17 11:01:54 2018 UTC