php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #17491 "make INSTALL_ROOT=/foo install" fails
Submitted: 2002-05-28 15:45 UTC Modified: 2002-06-28 05:02 UTC
From: strobel at ewave dot at Assigned:
Status: Closed Package: Apache2 related
PHP Version: 4.2.1 OS: Linux Redhat 7.3
Private report: No CVE-ID: None
Welcome back! If you're the original bug submitter, here's where you can edit the bug or add additional notes.
If this is not your bug, you can add a comment by following this link.
If this is your bug, but you forgot your password, you can retrieve your password here.
Password:
Status:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: strobel at ewave dot at
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2002-05-28 15:45 UTC] strobel at ewave dot at
Author: Juergen Strobel (eWave) strobel@ewave.at

This fixes a "make INSTALL_ROOT=foo install" for apache 2 builds. I
guess I had to fix this in 2 places because ./configure is built from
sapi/.../config.m4 by automake, which I don't want to wrestle with.

Note that I suppress the -a option if httpd's config file does not exist,
so make install won't choke if it can't add the PHP module to httpd.conf. Useful for rpm packaging.

This html textarea may wrap some of the following lines, you'll have to unwrap by hand.

--- sapi/apache2filter/config.m4.orig	Fri Apr 26 05:13:00 2002
+++ sapi/apache2filter/config.m4	Tue May 28 19:27:24 2002
@@ -51,7 +51,7 @@
 
   PHP_ADD_INCLUDE($APXS_INCLUDEDIR)
   PHP_SAPI=apache2filter
-  INSTALL_IT="$APXS -i -a -n php4 $SAPI_LIBTOOL"
+  INSTALL_IT="\$(mkinstalldirs) \"\$(INSTALL_ROOT)`$APXS -q LIBEXECDIR`\" && $APXS -S LIBEXECDIR=\"\$(INSTALL_ROOT)`$APXS -q LIBEXECDIR`\" -i `[ -d \`$APXS -q SYSCONFDIR\` ] || echo -a` -n php4 $SAPI_LIBTOOL"
   PHP_BUILD_SHARED
   PHP_BUILD_THREAD_SAFE
   AC_MSG_RESULT(yes)
--- ./configure.orig	Tue May 28 20:17:53 2002
+++ ./configure	Tue May 28 20:19:52 2002
@@ -4168,7 +4168,7 @@
   fi
 
   PHP_SAPI=apache2filter
-  INSTALL_IT="$APXS -i -a -n php4 $SAPI_LIBTOOL"
+  INSTALL_IT="\$(mkinstalldirs) \"\$(INSTALL_ROOT)`$APXS -q LIBEXECDIR`\" && $APXS -S LIBEXECDIR=\"\$(INSTALL_ROOT)`$APXS -q LIBEXECDIR`\" -i `[ -d \`$APXS -q SYSCONFDIR\` ] || echo -a` -n php4 $SAPI_LIBTOOL"
   
   php_build_target=shared
 

Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2002-06-28 05:02 UTC] sniper@php.net
This bug has been fixed in CVS. You can grab a snapshot of the
CVS version at http://snaps.php.net/. In case this was a documentation 
problem, the fix will show up soon at http://www.php.net/manual/.
In case this was a PHP.net website problem, the change will show
up on the PHP.net site and on the mirror sites.
Thank you for the report, and for helping us make PHP better.


 
PHP Copyright © 2001-2021 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Sun Oct 17 07:03:33 2021 UTC