php.net |  support |  documentation |  report a bug |  advanced search |  search howto |  statistics |  random bug |  login
Bug #17470 gettext only work in cgi mode
Submitted: 2002-05-28 04:13 UTC Modified: 2002-09-11 11:12 UTC
From: pun at alumni dot ust dot hk Assigned:
Status: No Feedback Package: Gettext related
PHP Version: 4.2.1 OS: Solaris 7
Private report: No CVE-ID: None
View Add Comment Developer Edit
Welcome! If you don't have a Git account, you can't do anything here.
You can add a comment by following this link or if you reported this bug, you can edit this bug over here.
(description)
Block user comment
Status: Assign to:
Package:
Bug Type:
Summary:
From: pun at alumni dot ust dot hk
New email:
PHP Version: OS:

 

 [2002-05-28 04:13 UTC] pun at alumni dot ust dot hk
The same script is used for php in cgi mode and dynamic module mode. CGI mode get the language translated but dynamic mode fail.

Using the same compiled options except the dynamic is with ---with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs

ldd checked that the library is linked correctly.

Cmd used:/configure  --with-gettext=/usr/local --with-imap=../c-client --with-oci8

# /usr/local/apache/bin/httpd -V
Server version: Apache/1.3.23 (Unix)
Server built:   Feb 27 2002 15:29:43
Server's Module Magic Number: 19990320:11
Server compiled with....
 -D EAPI
 -D EAPI_MM
 -D EAPI_MM_CORE_PATH="logs/httpd.mm"
 -D HAVE_MMAP
 -D USE_MMAP_SCOREBOARD
 -D USE_MMAP_FILES
 -D HAVE_FCNTL_SERIALIZED_ACCEPT
 -D HAVE_SYSVSEM_SERIALIZED_ACCEPT
 -D HAVE_PTHREAD_SERIALIZED_ACCEPT
 -D HTTPD_ROOT="/usr/local/apache"
 -D SUEXEC_BIN="/usr/local/apache/bin/suexec"
 -D DEFAULT_PIDLOG="logs/httpd.pid"
 -D DEFAULT_SCOREBOARD="logs/httpd.scoreboard"
 -D DEFAULT_LOCKFILE="logs/httpd.lock"
 -D DEFAULT_XFERLOG="logs/access_log"
 -D DEFAULT_ERRORLOG="logs/error_log"
 -D TYPES_CONFIG_FILE="conf/mime.types"
 -D SERVER_CONFIG_FILE="conf/httpd.conf"
 -D ACCESS_CONFIG_FILE="conf/access.conf"
 -D RESOURCE_CONFIG_FILE="conf/srm.conf"


Patches

Add a Patch

Pull Requests

Add a Pull Request

History

AllCommentsChangesGit/SVN commitsRelated reports
 [2002-05-28 04:35 UTC] mfischer@php.net
Probably the locale doesn't get set properly (setlocale() issue) ?

Can you use GNU strace to trace down which files are accessed ? Maybe there's a permission or PATH or so problem?

strace -e trace=file -o output.txt <httpd-binary> -X

Then access your url which doesn't work and put the output.txt file up somewhere on the web we can see it (if you're concerned about your privavy you can send it private to me).

Please do the same also with the CGI so I've something to compare.
 [2002-09-11 11:12 UTC] sniper@php.net
No feedback was provided. The bug is being suspended because
we assume that you are no longer experiencing the problem.
If this is not the case and you are able to provide the
information that was requested earlier, please do so and
change the status of the bug back to "Open". Thank you.


 
PHP Copyright © 2001-2019 The PHP Group
All rights reserved.
Last updated: Wed Dec 11 14:01:24 2019 UTC